O duchovním poznání a cestě bez dogmat a jiných nesmyslů na konci této Epochy

BlogSurfing - 7 (Léčebné ásany)

10.12.2010 09:56

Vážení čtenáři a čtenářky, máme zde další velice zajímavý web , který nám Radim Martiník poslal ke zveřejnění pro vás.  Snad ani nemusím nijak zvlášť představovat o co jde. Tyto stránky a cvičení najdete  zde: https://www.yogaindailylife.org/esystem/yoga/cs/190000/prehledy-asan-a-cviceni-podle-ucinku/ a nejen tyto cvičení... vřele doporučuji. Pokud budete chtít cvičit, tak můžete rovnou si najít patřičná cvičení již zde, kde máte aktivní odkazy....

LK

 

UKÁZKA:  PRO  UVOLNĚNÍ OČÍ A ZLEPŠENÍ  ZRAKU

Ákárana dhanur ásana - šíp a luk

Základní pozice: stoj

Koncentrace: na špičku palce

Dýchání: v souladu s pohybem, zádrž dechu v pozici

Počet opakování: 3x na každou stranu

Provedení: Postavte se do stoje rozkročného. Levé chodidlo vytočte doleva a pak otočte doleva také hlavu. Trup zůstává v přímém postavení. >Upažte levou, sevřete levou ruku v pěst, ale palec nechte vztyčený. >Zvolte si nějaký pevný bod na prodloužené linii paže a na něj nasměrujte bříško vztyčeného palce. Na palec pak upíráme pohled během celého cvičení. >Přiložte pravou ruku k levé a také ji sevřete do pěsti se vztyčeným palcem. Oba palce jsou v zákrytu. >S nádechem táhněte pomalu pravou paži do skrčení upažmo, jako byste napínali luk. Po celou dobu cvičení zůstává loket ve výši ramen. >Zadržte dech a setrvejte krátce v pozici. >S výdechem pomalu vraťte pravou ruku k levé, takže se oba palce zase nachází v zákrytu. >V souladu s dechem a s hlubokým soustředěním zopakujte pohyb 3x. Vraťte se do výchozí polohy a proveďte cvičení i na druhou stranu.

Účinky: Cvičení působí proti kulatým zádům, protahuje svaly hrudníku a posiluje svalstvo ramen, paží a zad. Podporuje zdravé hluboké dýchání. Také velmi pomáhá při astmatu a bronchitidě. Zlepšuje schopnost soustředění, procvičuje okohybné svaly, a proto je vhodné při krátkozrakosti a dalekozrakosti.

 

Poznámka redakce: obrázek / obrázky provedení vždy najdete přímo v odkazu na tato cvičení

 

Přehledy ásan a cvičení podle účinků

"Bez sebekázně není pokračování a bez pokračování není úspěchu. Kázeň je klíčem ke zdaru. Netrpělivost může mnohé zničit. Cvičte proto s trpělivostí a moudrostí."

 

Diskusní téma: BlogSurfing - 7 (Architekti vesmíru)

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.