O duchovním poznání a cestě bez dogmat a jiných nesmyslů na konci této Epochy

Co se to děje 43 (...Májiny scestí..)

12.10.2011 16:51

Vážení čtenáři a čtenářky, již od  rána váhám, zda zveřejnit komentář k článku, který vyšel na www.osud.cz  z rukou přítelkyně pana Maška anebo to jako vždy přejít blahosklonným úsměvem a myšlenkou, že opět „neotesané mládí rozdává rozumy“ a vlastně mi do toho nic není. Jenže ono „neotesané mládí“ začalo poučovat a rozdávat rozumy i na téma, kterému jak je vidět nejen nerozumí, ale je přece jen daleko ke skutečnosti, kterou tak propaguje. Nejhorší na tom celém je však to, že nachází prapodivnou klaku mezi čtenáři uvedených stránek a jsou mezi nimi lidé, kteří by mohli a měli poučit toto embryonální mládí….

Ještě než začnu psát, o co vlastně jde, chci říci, že čtu čas od času diskuzi pod články, na které jsem upozorněn a protože nejsem zde zaregistrován, nemohu napsat přímo svůj postoj k tomu co se šíří za obludnosti na podobných stránkách jakým je osud.cz. Na mnohé jsem si již zvykl a v podstatě to přecházím, blíží se konec věků a dělí nás jen „dnové“. Jenže zde je ten kámen úrazu a  podstata o čem je řeč. Bude se hrát podle jistého pravidla v období tzv. „sklizně“. Zde právě rozlišení kdo kam patří, bude podle charakterových a volních vlastností, které budou „vyčuhovat“ a nebudou zarovnaný do harmonie a vyváženosti, tedy vnitřní „JEDNOTY“.

Zde je vyjádření jak to vidí Esoterik, který byl vychován na klasickém učení Mystiky, Magie a Kabaly:

Citace jednotlivých vět a tezí jsou uvedeny Kurzívou abych nemusel stále psát, že se jedná o citaci dílka….

Malé dítě se snaží obelhat dospělého, my jsme ten dospělý a vidíme jeho fintu skrz na skrz.

Malé dítě je čisté, pokud nevidí od svého blízkého okolí klam a faleš, nemá důvod napodobovat. Kdo je tedy dospělejší? My vidíme tzv. fintu, protože máme již svou zkušenost v obelhávání (buď jsme byli, nebo jsme sami obelhávali). Dítě pokud nebude mít zkušenost, nebude nic podobného nejen napodobovat, ale i obecně používat ve své společenské výbavě…

A člověk se snaží obelhat Boha, smlouvat s ním, a Bůh tu lež vidí.

Možná si teď pomyslíte, že vy rozhodně nepatříte mezi ty, kdo smlouvají s Bohem a nejsou upřímní. Také jsem si myslela, že nepatřím.

Člověk se snaží obelhávat především sám sebe a své vnitřní božství!!! Toto božství je našim Svědomím,ve  kterém se takto projevuje a které je nejnižším projevem tohoto božství v nás….!!!
 

Touha vidět sám sebe jako dobrého je nekonečná.

Člověk by měl především poznat své charakterové a volní vlastnosti cestou introspekce , zde by mohl vědět, že práce na sobě skrze tyto vlastnosti je prací na celý život a pak teprve ona touha je na správném místě a správě směrovaná….!!!


 I síly, které jsem schopná vynaložit na útěk před svými chybami, nemají snad dno. Je potřeba strašná spousta sil, abych vydržela před sebou hrát divadýlko o tom, jak jsem dobrá a mé úmysly čisté.

Člověk by měl být k sobě a k jiným upřímný, ale to je stále o těch charakterových a volních vlastnostech (CHVV – abych nemusel psát stále dokola v dalších odstavcích)

A přitom to špatné se pak odevšad na mě tlačí, zvenku, od druhých, a já si zoufám, jak jediná čistotná mám kolem sebe špindíry. Jak jediná skromná mám kolem sebe sobce. Jak já chudák pozitivní člověk mám kolem sebe samé morouse. Tlačí se do mého života, jejich špína na mě ulpívá, a já se cítím zoufalá. Jediné, co mě přináší útěchu, je to, že já jsem dobrá. Jsem ublížená, nešťastná, ale mám čisté svědomí. A Bůh to moc dobře ví, kolik jsem vytrpěla. Ví, že jsem si nevzala koláč, když všichni ostatní si ho vzali.

Člověk se při tomto uvažování snadno dostane do řeky s krokodýly, jak se dočtete za chvilku, ale to pak nelze svádět vinu na esoteriky a na nikoho jiného, jako vždy….!!! Kdyby opravdu Svědomí bylo čisté, nemohl by tento případ nikdy nastat…!!! Ani v myšlení a ani v každodenním životě….

Ví, že já maso nejím a na utrpení zvířat se nepodílím. Ta ostatní hovada se podílí, ale co já s tím? Můžu je snad jen s úsměvem trpět. (a hluboko do srdce skrýt své odmítání). Tak.

Člověk myslící na jiné jako na „hovada“, je sám ještě zvířátko a těžko pak cokoliv řešit na dané téma.  Dotyčný patří do řeky s krokodýly…!!! Potřebuje jinačí druh tříbení než Homo Sapiens-Sapiens, protože tento druh je již skoro druhem Homo Astralis, kam již dnes kráčíme…!!!

Znáte to? Známe to asi všichni. Nebudu teď mentorovat ezoterické poučky, jak to, co odmítáme, se k nám tlačí. To už jsme tolikrát slyšeli. Když se strašně budu bát krokodýlů, k smrti bát, a budu plavat v řece a krokodýl mi bude kroužit v hlubině pod nohama, nepomůže mi na břehu stojící ezoterik s vysvětlením, že ten krokodýl mě sežere právě proto, že se ho bojím. Nepomůže mi zabít svůj strach, ten je naopak stále silnější, když už v té řece jsem. Možná by mi pomohla pomocná ruka, možná by mi pomohlo, kdyby ezoterik skočil za mnou do řeky a pomohl, když on se nebojí. Ale on se na mě jen dívá, s vědomím vlastní dobrosti. Dívá se, jak se krokodýl chystá mě sníst,a až budu snědená, on si sedne na svou rybářskou židličku a povzdechne si: „Ach, nepoučila se. To já v té řece nebyl, já v ní neplaval, protože s krokodýly problém nemám.“

Knihy Luule Vilmy najdete v Hledajícím ZDE.

Nejprve poznámka k autorce knihy: Má to být esoterik, ale pokud jím je, tak asi dost nezkušený esoterik, protože tohle by skutečný esoterik nikdy nenapsal jako příklad…!!! Jak napsal v diskusi pod tímto komentovaným článkem diskutující „Viny“ ….“ p.s. za celý život som nestretol duchovného človeka, ktorý by sa správal tak hlúpo, ako je popisované v článku. Stretol som však nespočet ľudí, ktorí sa správali veľmi hlúpo a niektorí z nich si hovorili "duchovní" i keď neboli. Nie každý kto vie skrížiť nohy za hlavou je jogín, nie každý kto vie chytiť do ruky štetec je DaVinci, nie každý.... Bolo by chybou zamieňať obsah s pojmami, ktorý majú predstavovať. Mohlo by sa stať, že nám unikne niečo veľmi podstatné.“ Nebo autorka nebyla správně pochopena a byl zaměněn obsah s pojmy…!!!

Nyní k tomu co bylo napsáno v citovaném odstavci:….ono je asi potřeba citovat neustále esoterické poučky do úplného pochopení, protože podle všeho byly citovány jen do úplného zblbnutí…!!! To co odmítáme, se nám vrací zpět jako připomínka, že jsme dotyčný úkol nezvládly, nepochopily a neprožily, abychom mohli bezpečně kráčet dál životem. Ti krokodýly jsou metaforou. Pokud si budeme myslet, že nás kdokoliv zachrání, tím že za námi skočí do té řeky života a bude za nás řešit naše strachy, obavy, nepřijetí, nepochopení, neprožití atd. tak je idiot, neschopný samostatného života a jeho potřeb, aby jej tito metaforičtí „krokodýly“ohrožovaly i třeba „sežráním“….!!!! (Esoterický idiot by zachraňoval neúmětelského idiota). Skutečný esoterik neokázale a tedy skrytě osvítí dotyčného světlem Pravdy, vysloví formuli k povlovnému vybití karmy a pokud by to byla řeka s opravdovými krokodýly, snažil by se je upoutat nějakou návnadou anebo ovlivnil by jejich instinktivní složku obrazem návnady dostatečně daleko od našeho bližního… Tak tohle by udělal opravdový esoterik…

Uznávám, že je to přehnané, až nesmyslné přirovnání, ale i tak přesně popisuje energetickou situaci člověka, který je duchovní a pozitivní, ale neumí pomoct svému okolí. Luule Viilma, estonská mystička, jejíž knihy doporučuji, mě přivedla na to, co by mě nikdy nenapadlo. A to, že strach může být tak velký, až ho necítíme. Díky ní můžu napsat dnešní článek.

Strach, opravdový strach ve své velikosti přechází v Děs (viz emoční zranění ledvin – Základy tradiční čínské medicíny). Ten nikdy nemůžete necítit nebo přestat cítit, pokud jej nezvládnete a plně se vám neotevře 4. Čakra v úrovni IST 44. Takže zase někdo něco vymýšlí, a vydává to za znalost!!! Kdo skutečně poznal dokonale anatomii strachu, tak takovouhle pitomost nemůže nikdy napsat…!!! Je to důležité, protože může nastat modelová situace, kdy bude stát před rozhodnutím schovat se díky panickému a nezvladatelnému strachu, nebo s důvěrou a láskou v srdci, jít tam kam Hlas Srdce neochvějně vede…!!! V této situaci můžeme být již velice brzy…Otevře se přechod – brána, která bude viditelná pro  všechny a bude na každém z nás jestli překročíme rovinu Brány nebo naše strachy a pochybnosti nás přemohou. Nikdo z vás pak nemůže nadávat na Esoteriky, kteří vám to říkali a kteří vám to již nebudou moci říci, že jste se dostali svým rozhodnutím v řece, kde mohou být „krokodýly“….!!!

 Ezoterik na břehu by nikdy do vody nevlezl, jelikož jeho hrůza z krokodýlů je veliká, tak moc, až znecitlivěla. To přineslo jistě malou úlevu, protože lepší je mít ruce mrtvé, než stále cítit tepající bolest v nich. Nejen strach, ale i stud, i smutek, i zoufalství, mohou dosáhnout do fáze znecitlivění.

 

Pravý Esoterik nemá nikdy strach, protože se již přenesl přes svou nevíru a nedůvěru v Boží vedení. Kdo má víru a důvěru v Boží vedení, ten se vzdal vědomě své Vůle, tím že jí ztotožnil s Božím Záměrem, tím se dostal do Moře Světla a Lásky, kam všechny řeky i ty krokodýlí směřují. Proto nemusí již do žádné řeky skákat, on tam již je, i když se zdá že je na břehu a nic nedělá…!!!

Jen tak mimochodem stud, zoufalství a jiné podobné destruktivní vlastnosti a postoje nemohou být také znecitlivěny, mohou však být přehlušeny, což se děje pokud je toho vše přemíra a duchovní úrovně nižší duše v rámci vlastní ochrany vygenerují odpovídající kontrastní  = eliminační energii příslušného živlu. Můžeme se možná zdát, že došlo k znecitlivění, ale není tomu tak, jen došlo ke kompenzaci zničující energie (programu). Smutek, může přejít až do Žalu, stejně jako Strach do Děsu. Tyto dvě emoce jako jediné mohou doslova zabíjet a zabíjí, pokud člověk se tomu nezačne aktivně bránit, protože obě dvě způsobují zastavení příjmu Božího Dechu (každá jinak, ale ve výsledku stejně)… Takže žádná fáze vnitřního znecitlivění neexistuje. Existuje jen znecitlivění na vnější působnost emocí, ale tomu se říká otrlost. Prostě jsme tak často konfrontováni s vnějšími negativními situacemi, že někteří z nás se brání obrněním se, kterému říkáme otrlost, a je jednou z nejhorších vlastností člověka. Proč? Je to jednoduché, místo abychom byli činní, jsme pasivní, přehlížející. Nejsme ve službě bližním. Tato služba není okázalá, naopak je skrytá před zraky profánního lidu. Pravý Esoterik nechce vděku zde od svých bližních nebo od světské moci.Odměna je okamžitá a žitá v úrovních, o kterých se jiným rádoby duchovním a pro lidstvo okázale pracujícím může jen zdát…!!!
Další část článku již nebudu komentovat, není mým cílem všechno komentovat. Snad jsem dal návod jak se na věci dívat a nechci nikomu z vás brát vaší Cestu.


Nejprve poznámka Článek , který jsem komentoval, část najdete v placené sekci zde: https://www.osud.cz/majiny-cesty-41-co-clovek-potlaci-srdce-neboli

Jistě najdete někoho kdo vám to rád přepošle, pokud o tento článek v celém provedení budete mít zájem. Je zde ještě mnoho dalších pokřivenin, ale to již není v mém drobnohledu a plánu mého komentování s ohledem na nadcházející události…

LK

PS: Plně se ztotožňuji s diskusním příspěvkem Marie 88 pod uvedeným článkem, i když jinými bude asi chápan na osudu.cz jinak (úsměv)

Marie88

Na tento zajímavý článek, za který DĚKUJI, dodám jen toto:

Největší sílu má to, když člověk roste sám.
Druzí lidé mohou být silně ovlivněni už pouhým sledováním osobního růstu druhých.

Právě jen živoucím příkladem můžeme inspirovat druhé k jejich vlastním krokům.

Energie, kterou v sobě neseme, ovlivní každého, který s ní přijde do kontaktu.

Věnujeme-li pozornost DRUHÝM, opouštíme tím SEBE i daný (přítomný) okamžik a dostáváme se tak do ODDĚLENOSTI.
Sklony zaměřovat pozornost na druhé máme ve chvíli, když se chceme vyhnout pocítění toho, co se děje v našem nitru.

Myšlenky mají takovou moc a sílu, že máme neustále příležitost být spolutvůrci jak zde na Zemi, tak i v celém vesmíru.

Ovšem součástí třetí dimenze je pocit, že takovou moc mít nemůžeme.

Přeji všem uvědomění si své moci. Marie

Diskusní téma: Co se to děje 43 (...Májiny scestí..)

Datum: 13.10.2011

Vložil: janko

Titulek: ale ale,,,,

mrzí mě, že autor, rozebírající text, nepostřehl, že mnohé věty jso sice psané bez uvozovek, ale je vhodné je tak chápat.
..no, každý jedeme ve své informační vrstvě, přeju mnoho zdaru a trochu odpoutání se od "kovaného mystika"...

Datum: 13.10.2011

Vložil: LK pro Janka

Titulek: Re: ale ale,,,,

... zde přece nejde o "kovanost či nekovanost", zde jde o podstatu věci!!! Každý neseme svou vlastní odpovědnost za sebe a ne že nás bude někdo muset zachraňovat a když ne tak nad ním budeme účelově ohrnovat nos. To, že někdo je líný se učit se učit a vydává tuto svou slabost ještě za něco veledůležitého mě osobně nenechává bez odezvy...!!! Prostě když někoho vnímám jako nebezpečného neúmětele, tak to řeknu a zvláště v době, kdy se popírají skutečné hodnoty a opory Vědomí, což pak způsobuje generování strachů a bezbřehé bezmocnosti.....
Jinak přeji i já mnoho osobního zdaru a vnitřní spokojenosti...

Záznamy: 1 - 2 ze 2