O duchovním poznání a cestě bez dogmat a jiných nesmyslů na konci této Epochy

Jak působí akášický princip na mentálni úrovni?

08.05.2010 10:40

Akášický princip působí v mentální sféře mimo prostor a čas jako svět příčin. Je to nejvyšší, nepochopitelná, nezvládnutelná síla, která všechno vytvořila a také vše řídí.

 

V člověku vstoupí v mentální sféře v platnost jako nejvyšší, vládnoucí a řídící akášický princip v mentální matrici a ve vědomí. Dále jako kontrolující božský princip svědomí, v intuici (tušení), inspiraci, ve víře a pudu sebezáchovy. Staví nám do cesty překážky, při cvičení v mentální sféře pomocí myšlenek, obrazů a představ, které sice naše cviky ruší, avšak ve prospěch posílení naší vůle.

Mentální matrice (MM) je nejjemnější látka duchovního akášického principu. Svazuje mentální a astrální tělo dohromady a přenáší všechny myšlenky, plastické obrazy, dojmy do vědomí našeho ducha. Na mentální úrovni se projevuje akášický princip v elektrických, magnetických, elektromagnetických a neutrálních, indiferentních (nevýznamných) myšlenkách. V myšlenkách se nacházejí stěžejní, z prasvěta příčin akášického principu pocházející představy. Prostřednictvím těchto představ působí akášický princip na naše vědomí a podvědomí v myšlenkách, čímž se tyto stávají přijatými a zpracovanými, odmítnutými nebo uskutečněnými.

 

LEGENDA:

MM - mentální matrice, která je složena z DT a IST

DT - duševní tělo (Mysl) a je složeno z nižší části MM, která přináleží k AT a vyšší části MM (vyšší část DT+IST)

IST - intuičně soucitné tělo (ohnisko - pojítko) je akášským principem v MM

AT - astrální tělo - Duše a je složena z nižší části DT + CET + vyšší části MET

CET - citové a emoční tělo

MET - materiální a éterické tělo