O duchovním poznání a cestě bez dogmat a jiných nesmyslů na konci této Epochy

Planeta Mars nejblíže Zemi ...

09.06.2011 08:31

Dorazila k nám zpráva s presentací, která upozorňuje že dojde k největšímu přiblížení planety Mars k naší matičce Zemi v historii. A bude to opravdu úchvatná událost - viz :

 

MARS.pps (494,5 kB)

 

Tato zpráva však byla aktuální již v roce 2003, kdy byl Mars od Země v nejmenší vzdálenosti za posledních 73 000 let. A podobně velké přiblížení, jako dosáhl Mars v roce 2003 však nastane až v roce 2287, jak avizuje správně i presentace. Je zjevné, že tato zpráva zřejmě vznikla již někdy před 8 lety a od té doby si internetu žije svým virtuálním nezničitelným životem a tak v podstatě ono "největší přiblížení" nastává od té doby každý rok.

 

Krásně o celé této jedinečné události píše astrolog Ing. Miloslav Ponkrác ve svém článku na webu http://ponkrac.net/, viz též níže. Těm, kteří nám tuto zprávu poslali nebo ještě pošlou, je určen především závěr článku pana astrologa, s kterým se plně ztotožňujeme. :-)

(LK, PN)

 

 

Planeta Mars nejblíže Zemi

Každým rokem tradičně dostávám maily, že 27. srpna bude Mars nejblíže k Zemi za posledních 50000 let, a že bude veliký jako Měsíc v úplňku. A že to bude fantastická podívaná. Samotná zpráva je nádherně udělaná s krásnou prezentací. Je tak krásná, že si jí každý rok znovu prohlédnu. Je to taková moje jistota – jako mi každý přeje k narozeninám, či svátku, tak každý rok v srpnu mi dojde zpráva, jak fantastický bude Mars.

Co se tedy každý rok píše? Zkusím to tu odcitovat:

Mars. Nebo také červená planeta, chystá pro nás úchvatnou podívanou! Proto nezapomeň v průběhu srpna sledovat noční oblohu, ale zvláště 27. srpna. V tomto měsíci Země Mars budou tak blízko sebe, že se v celé historii lidstva ještě na takovou vzdálenost nepřiblížili. Ještě blíž bude Mars v r. 2287! Tohle všechno zaviní přitažlivost Jupitera. Hvězdáři tvrdí, že se k Zemi takto Mars nepřiblížil za posledních 5000 let. 27. Srpna však bude vzdálenost mezi Zemí a Marsem nejmenší, a to 34,649,589 mil. V tu noc bude na obloze Mars nejjasněji vidět a bude největší. Při pozorování volným okem se bude zdát tak velký, jako Měsíc v úplňku! Tím pádem se stane identifikovatelnou planetou na noční obloze. Od začátku srpna se bude objevovat na východní obloze ve 22 hod. a ve 3 hod. ráno dosáhne azimutu. Kolem 27. srpna bude pozorovatelný už po západu Slunce až do 24.30. Proto máš jedinečnou možnost pozorovat jev, který se stane poprvé v historii lidstva. Tak nezapomeň v průběhu srpna pozorovat, jak červená planeta narůstá. Poděl se o tento zážitek se svými dětmi, vnuky, protože ani jediný člověk v současnosti tento jev ještě neměl možnost pozorovat!

 

Jak je to doopravdy?

27. srpna 2003 (všimněte si toho roku!) byl Mars od Země v nejmenší vzdálenosti za posledních 73 000 let. Mars byl od Země vzdálen pouhých 55 746 199 km. Je jasné, že těchto příznivých podmínek astronomové využili a také je s velkou slávou dopředu ohlásili. Blízká vzdálenost Marsu od Země má hned dvě pozitiva. Jednak je lépe vidět a na povrchu Marsu uvidíte větší detaily. A jednak je to velice výhodné pro start kosmických sond k Marsu, protože musí překonávat menší vzdálenost, spotřebují méně paliva a doletí tam dříve. Takže v letech 2003 a 2004 se vydalo k Marsu rovnou šest sond. Jedna z nich byla evropská sonda Mars Express, která hledala na Marsu i stopy života. O hledání života na Marsu se můžete dočíst v Astrologických zajímavostech z roku 2008.

Co je nesmyslem je tvrzení o tom, že Mars byl veliký jako Měsíc v úplňku. Mars nikdy tak veliký být nemůže, je zhruba 500× menší. V době největšího přiblížení Marsu k Zemi byl Mars stále ještě 70× menší, než Měsíc. Ani v té době nezářil tak jasně jako Měsíc, ale byl 10 000× slabší. Nikdy z Marsu neuděláte něco podobně jasného Měsíci v úplňku.

 

Zákonitosti přiblížení Marsu k Zemi

Mars je nejblíže k Zemi v době opozice Marse se Sluncem. Tato konstelace nastává po necelých 26 měsících, tedy každé dva roky a kousek. Ve skutečnosti se Země k Marsu po celý rok stále přibližuje, a příští přiblížení nastane 29. ledna 2010.

Podobně velkého přiblížení, jako dosáhl Mars v roce 2003 však nastane až 28. srpna 2287.

Pikantní byla tato zpráva o přiblížení k Marsu v předchozím roce 2008. Nejenom že nenastalo, ale Mars ten čas nebyl vůbec vidět, protože na obloze vůbec nebyl! Byl pod obzorem.

 

Recyklovaná zpráva

Zpráva o velké blízkosti Marsu měla patřit šest let nazpět. Pomíjím to, že dostala trochu bulvární charakter zveličením a nafouknutím vymyšleného faktu o srovnávání s Měsícem v úplňku. Od té doby se zpráva šíří rok co rok a každý rok dostanu do mailu zprávy o tom, že tento rok 28. srpna bude fantastický Mars. Vlastně se na tu zprávu těším. Myslím, že i Mars je poctěn a pokud by mohl mluvit, těší se také. Vás by nepotěšilo, kdyby si na vás každý rok někdo vzpomněl?

Děkuji všem, kdo mi tuto zprávu zase příští rok pošlou. I když vím, že je již neplatná, vím, že mám přítele. Přítele, kteří na mě myslí a chtějí mě potěšit a myslí to upřímně.

 

převzato z : http://ponkrac.net/

 

 

 

Diskusní téma: Planeta Mars nejblíže Zemi ...

Datum: 04.08.2012

Vložil: richard liss

Titulek: ziji tam zvirata jako le meduza!

co zije uvnitr marzu?
je tam pisek pod tim led a tam je vode kde ziji zvirata