O duchovním poznání a cestě bez dogmat a jiných nesmyslů na konci této Epochy

Pokora…

06.02.2012 15:02

Redakce Rahunta: další článek, kde se kolega LK pustil do diskuse ... Viz též článek  "Archanděl Uriel – Slavte své neúspěchy" - To jako vážně ?

 

 

Pokora…

Mnohá tisíciletí jsme žili pod nadvládou jiného a jiných. I když jsme byli krály a faraóny, vnímali jsme svoji omezenost, konečnost, pomíjivost a vědomě či podvědomě se kořili bohům, přírodě, vesmíru, prostoru a času. Nebylo tedy pro nás jednoduché toto omezení uvolnit. A to nehledě ke strachu ze zneužití duchovní moci, ke které došlo např. v dobách atlantidy.

V momentě kdy se rozpomínáme na naši skutečnou podstatu, kdy se jí stáváme a začínáme si opět uvědomovat naši moc a sílu, kdy se opět myšlením stáváme oněmi v podobenstvích vytvořenými bohy, nezávislými na prostoru a času, zároveň procházíme transformací emocionálního a fyzického těla.

K tomu abychom mohli tvořivý a božský aspekt opět vědomě projevovat, potřebujeme mít uvolněny bloky omezenosti a malosti.

V první etapě však dochází k přepólování tohoto vzorce. Z falešné pokory na duchovní pýchu. Přitom je to ten samý vzorec ega, vzorec oběti a agresora.

V mysli se duchovní pýcha neutralizuje v momentě, kdy vidíme a vnímáme i v ostatních co již víme v sobě o sobě. Je jedno zda se nazýváme člověkem, andělem nebo bohem, podstatné je abychom to samé vnímali v každém.

Touto transformací vědomí prochází prvně mysl – naše mentální tělo, vědomí však zahrnuje i naše ostatní roviny a těla.

Proto jsme si mohli již myslet, že máme neutrální polohu v nesouzení, ale naše emocionální a fyzická těla k nám promlouvali jinak.

Mohli jsme proto vnímat třeba i jemná opovržení nad těmi, kteří i v duchovní oblasti nabádají k pokoře a malosti v souvislosti s naší omezeností.

Mohli jsme vnímat bolesti v oblasti kolen, kyčlí a kříže.

To vše souvisí s přijetím pokory, malosti a omezenosti.

Každý mě učí umění naslouchat a být v tomto naslouchání pokorným a pozorným. Každému člověku, každé bytosti, která ke mně promlouvá, vyjadřuji hlubokou úctu a pokoru. Každému, kdo mě a ostatní nabádá k pokoře spojené s malostí a omezeností vděčím za to, že mě umožňuje tento emocionální blok, toto fyzické omezení, tento vzorec mysli již zcela přijmout na všech úrovních. Umožňuje mi tak vyjádřit mu hlubokou úctu a pokoru za to, že konečně již mohu být opět pokorným, malým a omezeným a tak mě již žádná pokora nemusí ovládat, omezovat, nenutit mě kořit se, být její kořistí a tak mohu veškeré své tvůrčí božské schopnosti a moc naplno projevovat a žít.

v projevené pokoře k sobě, všemu a všem

pepa – peptahra
Pepa.70@seznam.cz

 

zdroj: https://www.vzostup.sk


 
 
ukázka diskuse:

30 komentárov ku článku “Pokora…”

  • LK:

    …. co je to pokora podle autora článku?

    • fanda:

      napriklad aj respektovat nazory inych…(ak vies o com hovorim bracho)

      • LK:

        … nejsi můj brácho, příteli na Cestě ti pravím v nejvyšší pokoře a bohužel tohle asi není autorská odpověď….
        Dobře tedy co je podle tebe pokora, tam to cos napsal neberu, protože to je respekt a ne pokora! Naučme se přesně definovat a nemlžit pojmy svými dojmy…
        Jinak vše v dobrém, ikdyž to asi tak nevypadá, ale zdání bývá velice často velice daleko od Pravdy či sdílené reality.

        • fanda:

          sakra bracho velmi rad by som ti pomohol ale fakt uz neviem ako…mozno by ti pomohlo dva tyzdne nepisat na net,myslis ze by si to zvladol?…a lasku si nastuduj,co o nej pisu kade tade lebo ked nevies co je pokora tak potom co chces vediet?

          • LK:

            sakra příteli na Cestě, neuhýbej a řekni co Ty si představuješ pod slovem pokora, je to pro Tebe tak těžké…?

            • fanda:

              ako som uz skor pisal na to musis prist sam indicii mas viac ako dost aj danusa ti to v podstate vysvetlila cele…mozem ti ukazat dvere ale vojst mosis SAM… :)

            • fanda:

              Tato doba je velká a tak jak bylo řečeno Nazaretským, bude mnoho povolaných , ale málo Vyvolených. Dále řekl, že bude hodně těch, kteří budou křičet vidím, a povedou
              mnohé do propasti….toto si napisal ty a co myslis kto tu krici ze vidi… :)

              • LK:

                Příteli na Cestě já nemusím křičet, jak je vidět :-) , potrefení se ozývají a to přitom jen píši, co kdybych začal ještě “hovořit nahlas” či dokonce opravdu “křičet”. Ještě nepřišel ten čas, ale můj Hlas pak bude znít ve všech Srdcích, které toho budou hodní = připraveny. Takže asi tak a stejně si neodpověděl , asi nevíš. Pokud nevíš, nic se neděje :-) . Stačí jen napsat co si myslíš, že pokora je, jak jí cítíš a prožíváš….

                • fanda:

                  hm a vies kolko je takych ako ty?…naozaj vela a tak isto im chyba pokora,okrem ineho ale bojuj bracho ty to dokazes….raz sa tu niekto pytal co je falosny prorok, tu ho mame v priamom prenose LK(pekne meno)…danusa to pekne povedala,ze sa s tebov nehra,ja uz sa s tebov tiz nehram ;) ale zo srdca ti prajem vela stastia

                • fanda:

                  apropo:ked clovek zvladne svoje ego,vtedy zacne byt pokorny…chapes bracho?

                  • LK:

                    Jak jednoduché a vše vypovídající příteli na Cestě!!! Základní otázky a nic nevíš, protože máš jen možná trochu načteno, víc nic. Příteli na Cestě, hovoř a vyjadřuj se k jiným až budeš mít co sdělit, jinak je to jen o ničem. Pokora je především stav uvědomění si svého vnitřního Božstí, jenž je součástí toho VELKÉHO ve Stvoření! Pokora je pak připravenosti ke Službě bližným a vyjadřuje ochotu jít do boje s temnotou jak v sobě tak navenek. Vše co dělám s Pokorou je v souladu s úkolem každého z nás a to Učit se Učit a Učit se LÁSCE, což v podstatě je shodné, ale zároveň rozdílné(nebudu to zde rozebírat). Příteli na Cestě pokud chceš dávat rady někomu jinému, staň se sám Pokorou =identifikuj se sní a pak budeš Vědět!!! Nebudeš pak psát pitomosti a rady viz to cos psal výše, tak asi tak. Nezlobím se na Tebe, protože jsi jaký jsi podle svého stupně rozvoje, možná se Ti to nyní zdá ode mne arogantní, ale věz, že je to jen holá Pravda o tom co zde mezi námi zaznělo. Je to pomoc Tobě, pokud jí přijmeš hurá, pokud ne také třikrát hurá, není nad osobní rozbití si nosu na Cestě, člověk si to pak lépe zapamatuje…. :-) . Měj se příteli na Cestě a ať se Ti daří. Světlo a Láska nechť je neustále s Tebou!

    • danusa:

      LK, zistila som, že táto stránka nie je jediná, kde máš potrebu hlásať svoju pravdu. pre mňa osobne je to v poriadku, keď máš pocit, že tým niečomu prospeješ. no nemôžem sa nezamýšľať nad tým, čo tým vlastne sleduješ. nijak Ťa nesúdim, každý tvoj dôvod je pre mňa rovnako prijateľný, len som zvedavá. prosím, napíš mi, čo od svojho pôsobenia v tomto duchu očakávaš? aké máš na to dôvody?

  • LK:

    Jen se ptám, s vědomím toho že se něco možná dovím o tom co čtu a jak tomu rozumět. Ptát se je nebezpečné? Pro koho? Pro autory, kteří píši a nejsou schopni odpovědi? Pro čtenáře, kteři se nezamýšlí co čtením stravují? Čtu již dlouho Vaše stránky a ptal jsem se sám sebe o co jde autorům těchto stránek, autorům článků, čemu věří, čemu chtějí věřit, jak daleko jsou schopni ve své víře zajít?Jak snadno se lidem dá sugescí vložit do jejich Mysli prográmky manipulace a lidé tleskají, radují se, těší se v naději, že se něco zlepší bez vlastního přičinění…
    Ptáš proč a co od toho mého ptaní očekávám…, je to jednoduché Věřím v lidskou schopnost hledat Pravdu, být zvídaví, “nebaštit” konzumně vše co se jim předkládá, byť i v dobré víře slepých co chtějí vést další slepé a hluché. Tato doba je velká a tak jak bylo řečeno Nazaretským, bude mnoho povolaných , ale málo Vyvolených. Dále řekl, že bude hodně těch, kteří budou křičet vidím, a povedou
    mnohé do propasti. Nezůstal jen u tohoto, řekl toho mnohem více o této době, ale to je jiná kapitola a jiná diskuze (smutný úsměv).
    Pokud nechceš, abych zde se ptal či diskutoval, veřejně to řekni a MÉ “JÁ JSEM!” přestane…
    Pokud mohu říci za sebe v celém komplexu, bylo by docela dobré, kdybys ke každému článku, který zveřejňuješ dala svůj komentář, jak to vidíš TY DANUŠO. Já to u nás moc nedělám, protože bych musel rozcupovat skoro všechny články, které přebírám.Zároveň chci aby naši čtenáři přemýšleli za sebe, dali jsme jim návod jak zjišťovat svou pravdu ve vztahu k té velké PRAVDĚ. Uvažuji že bych barevně zvýrazňoval myšlenky, které stojí za to aby se nad nimi diskutovalo či přemýšlelo. Něco jako když si člověk opracovával skripta a dělal poznámky na okraj. :-)

    • horse lady:

      Dovolím si reagovat, byť to vypadá jako vyřizování účtů s konkrétními osobami… kdybys neměl k dispozici slovní vyjadřování, vypadá to, že bys vzal do rukou klacek…ve tvých slovech není pražádná laskavost…nejspíš tedy nebude ani ve tvých činech…ne internetové stránky, ale tvé srdce potřebuje léku…toť můj náhled, nikoli soud…

      • LK:

        …. a myslíš že by to pomohlo (klacek v ruce?)(smích)… dělám si samozřejmě legraci, ale je opravdu vidět jak vyciťujete a vydáváte to za skutečnost. Neznáš mne a říkáš, že za mými slovy je neláska v podobě nelaskavosti….. nevydáváš náhodou křivé svědectví o svém bližném?!
        Zeptej se svého Srdce jestli opravdu cítí mou nelásku. Třeba Ti odpoví úplně jinak než očekáváš. Mohl bych Ti říci co Ti řekne, ale dělat to nebudu, abys třeba neřekla, že jakým právem se v Tobě hrabu a atd. Myslíš si, že Tvé srdce = Duchovní Srdce je s Tebou spokojené…. to je pro Tebe otázka ne pro mne, jen žes sis o to řekla, takže jen předávám šum větru, který slyším při mentální jízdě na jedné kobylce :-)

      • danusa:

        LK, verbálny prejav je zvyčajne obrazom mysle osoby. keď chceš, aby boli Tvoje slová chápané inak, tak ich napíš inak. horse lady nevydáva krivé svedectvo, ale Ty svojimi slovami, ak nimi nemyslíš to, čo píšeš.

        • LK:

          Jak to, že najednou to co píši nebereš jako jednu z mnoha možných variant pravdy… :-) ???!!! Zajímavé, opravdu moc zajímavé…..:-)

        • LK:

          Danušo kde bereš jistotu, že slova která píši nejsou z podstatně vyšších rovin než je rovina Mysli….?!!! Tyto Slova jsou jen převedena skrze Mysl do verbální podoby, ale nejsou Myslí generována (naštěstí), jako je to u Vás.

  • danusa:

    LK, mala som na mysli Tvoje pôsobenie pod článkom od Uriela. nie, pýtanie sa je v absolútnom poriadku a keby sa mňa niekto pýtal, tak nabádam každého, aby sa pýtal vždy, keď má potrebu sa pýtať.
    ja som jediná zodpovedná za obsah týchto stránok a môžem Ti odpovedať na všetky otázky.
    1. Ptát se je nebezpečné? absolútne nie.
    2. Pro koho? to bude skôr otázka na Teba, keďže si si “hlásanie svojej pravdy” vymenil za pýtanie sa.
    3. Pro autory, kteří píši a nejsou schopni odpovědi? nie všetci autori chodia na všetky stránky, kde sa ich texty zverejňujú, aby mohli okamžite odpovedať na otázky, takže Ťa ubezpečujem, že jediný dôvod, prečo nemáš odpoveď od autora je ten, že autor sa tu nenachádza a nemá ani tušenie, že mu niekto položil otázku. ak máš potrebu baviť sa s autorom, pod článkom nájdeš jeho mail.
    4. Pro čtenáře, kteři se nezamýšlí co čtením stravují? pre tých je pýtanie sa najmenej nebezpečné. však ten kto sa nezamýšľa nemá potrebu pýtať sa :)
    5. o co jde autorům těchto stránek? ide mi o zverejňovanie informácií, ktoré sa týkajú jednej z možností fungovania sveta. táto možnosť zo všetkých preto, že sa mne osobne najviac páči. to, po čom najviac túžim je zmena sveta k lepšiemu a táto možnosť mi ako cesta k zlepšeniu príde najzmysluplnejšia.
    6. o co jde autorům článků? Pepa je jediný, kto píše v jazyku, ktorý netreba prekladať. ak chceš vedieť, o čo mu ide, opýtaj sa ho cez mail. ostatných sa dá pýtať v angličtine, keď máš záujem, nájdi si tie maily, alebo Ti ich môžem nájsť ja.
    7. čemu věří? ja verím tomu, že ak by svet nemal nejaký zmysel, bola by jeho existencia zbytočná. verím tomu, že ľudia sú oveľa lepší, než ako sa to javí z mnohých ľudských prejavov. verím tomu, že len zranený človek ubližuje. verím tomu, že ako ľudstvo dokážeme zmeniť svet a spraviť z neho dobré miesto na život. a momentálne verím tomu, že obyvatelia slovenska dokážu zmeniť politický systém na slovensku. a potom ešte rôznym veciam, ale to by nikoho nebavilo čítať :)
    8. čemu chtějí věřit? chcieť veriť a veriť pre mňa nie sú dve odlišné veci. odlišné pre mňa je dúfať, veriť a vedieť. ak niečo lepšie vystihuje to, čo sa chceš opýtať, prosím upresni.
    9. jak daleko jsou schopni ve své víře zajít? pod zájsť niekam vo viere si dokážem predstaviť iba jediné – veriť niečomu, čomu veriť nechcem. inak mi tá otázka nedáva zmysel.
    milý LK, možno čítaš a možno nie. so smutným úsmevom Ti musím opäť zopakovať, že všetko beriem ako možnosti a presne tak ich prezentujem, presne tak sa vyjadrujem ku všetkému, k čomu sa vyjadrujem. nemám v úmysle tlačiť do niekoho nejakú ideológiu, nemám v úmysle niekomu hovoriť, čo si má myslieť, čomu má veriť, články sú pre mňa iba informácie o možnostiach. v predošlej odpovedi si ma nazval alibistkou a teraz ma obviňuješ z vkladania prográmkov do myslí a manipulácie? ako som napísala – verím tomu, že sú ľudia lepší, než to, akí sa zdajú byť… nepochybujem o Tvojom intelekte a preto som si istá, že tento nesúlad je spôsobený iba Tvojou snahou vyhrať. problém je ten, že nemôžeš vyhrať, lebo ja sa nehrám :)
    citáty z biblie sú moje obľúbené, ako vedia viacerí čitatelia tejto stránky :) no keď si ich už použil, tak som zvedavá, za čo sa považuješ Ty. si vyvolený alebo povolaný alebo iba obyčajný človek? ja sa považujem za obyčajného človeka, keby si sa náhodou pýtal :)
    nemám najmenší problém s tým, aby si tu diskutoval. bola by som však radšej, keby si hovoril o tom, čo si myslíš a nie o tom, čo “vieš.” to považujem za vyvyšovanie sa a na to tu máme pravidlá.
    nemám potrebu dávať svoje postoje k informáciám. odpoviem každému, kto sa opýta, to je myslím postačujúce. mojim cieľom nie je usmerňovať ľudí v myslení.

    • LK:

      Danušo mohl bych Ti odpovědět docela zřetelně na každý Tvůj bod, ale co z toho, když překrucuješ, vnímáš v mých odpovědích i otázkách zcela něco jiného než je psáno. Bereš všechno hned jako atak a opak je pravdou. To že Ti neposílám sladká slovíčka uznání, neznamená že bych nebyl harmonii.

      Ptáš se kdo jsem zda vyvolený, povolaný či obyčejný člověk… odpovím ne jak se vidím, ale jaká je Pravda před Bohem:
      a) jsem Člověk, protože jsem přijal tuto inkarnaci jako pomoc Lidem
      b) jsem Povolaný do služby Lidem
      c) jsem Vyvolený, protože “JÁ JSEM BP!” mezi Lidmi

      Moje otázky byly a jsou především řečnické, abyste nemohli pak říci my jsme nevěděli. To že relativizuješ vše je dílem Tvé neznalosti komu sloužíš, aniž bys to věděla,že nevíš. Popírání všeho formou relativizace je metoda temna, zahlcení Mysli mnoha informacemi bez ladu a skladu je skutečný mentální útok. Ti co přitakají ve všem nejsou přátelé ale jen přitakači, kteří bloudí přes bludný kořen vnitřních nevyřešených otázek, protože je to tak pohodlné nic nedělat ve svém nitru. Kdyby každý sám za sebe na sobě pracoval, pozastavil by se čas od času nad tím co jejim předkládáno, diskutovali by o tom, aby si ujasnili pohledy i druhých na daný problém.
      Poslední věc, ke které se vyjádřím :-) . S tou výhrou se velice pleteš a jistě si na to “vzpomeneš” až příjde ta CHVÍLE!!! Do tří dnů budeš mít velice živý sen, který Ti mnohé snad objasní… :-)

    • danusa:

      Luděk, mohli by sme sa naťahovať donekonečna, ale prepáč, ja mám dôležitejšie veci na práci. včera to bolo ešte zábavné, dnes už ani to nie. takže ja končím. pokojne pokračuj do kedy uznáš za vhodné, ale prosím zober na vedomie fakt, že tu máme pravidlá komentovania, ktoré sú veľmi jednoduché – kto sa vyvyšuje nad ostatných a nespráva sa voči ostatným slušne, s tým sa rozlúčime. čiže Tebe stačí už iba jeden komentár rovnaký, ako si písal doteraz a máš to vybavené :)

    • LK:

      1. První video – ano je to tak 100%

      2. Druhé video – ano s dovětkem je potřeba znát vše co říká Lorna a zamyslet se nad tím co říká….

      Když říká bratr bratru či sestře, vidím v Tvém oku třísku, neznamená to, že hned musí mít ve svém oku trám….!!!

  • Brigetka:

    Je tak velmi smutné číst tuto debatu, je to velké rozčarování.
    Jednou větou bych ji shrnula „ Jeden o voze a všichni ostatní o koze”.
    Čtouc toto všechno, včetně sekce Archanděl Uriel – Slavte své neúspěchy, kde je skutečné jádro pudla si uvědomuji jak Ježiš Kristus a Jan Hus to měli těžké. Přestože jasně, zřetelně a naléhavě promlouvali k lidu – stále lid je ve své zpupné aroganci a zesměšňování neslyšel.

    A na tomto vzorku komunikace, pohybující se v duchovní sféře, si uvědomuji jak číslo 144 000 monád, které mají projít transformací, je číslo neuvěřitelně vysoké a jak těžké bude ho naplnit.

    Brigetka

 

Diskusní téma: Pokora…

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.