O duchovním poznání a cestě bez dogmat a jiných nesmyslů na konci této Epochy

Solarizace a její využití v praxi 3 (Léčivá síla barev)

31.05.2011 15:49

     

Červená zrychluje metabolismus, dodává jiskru a nadšení a je nejvíce vzrušující barvou. Růžová je vlastně světlejší odstín červené a je "romantická", zatímco tmavší odstín červené působí dojmem hněvu. Červená lze použít pro: uzemnění, stabilita, síla vůle, materiální věci, sexualita, vášeň. Nedoporučuje se její nadužívání. Pokud osoba dostane příliš mnoho červené do systému, může to být vykompenzováno pomocí modré.

NEDOSTATEK ČERVENÉ: abscesy, anémie, plešatost, krevní tlak je nízký, vaří, kostní choroby, nemoci oběhové soustavy, nachlazení, kolika, kóma, zácpa, kašel, hluchota, únava, nadýmání, struma, mdloby, srdeční potíže, senná rýma, hemoroidy, poruchy trávení, nespavost, podrážděnost, malátnost, obezita, červi, bledost, nadledvin, endokrinní problémy, plynatost.

NADBYTEK ČERVENÉ: nervozita, krevní tlak je vysoký, domýšlivost, zmatenost, egoičnost, horečka, hyperaktivita, tvrdohlavost, tendence k hubenosti, pálení žáhy, hemophyllia a polycythemia.

ROVNOVÁHA ČERVENÉ: Odvaha, dobrý zdravotní stav, fyzická energie, síla, člověk se cítí odpočatě a má dostatek energie k plnění cílů a božích záměrů.

Použití červené a modré pomůže hojit popáleniny, řezné rány, infekce a pomůže proti účinkům jedu.

 

     

Oranžová v přírodním a zdravém světě, řekli byste, že představuje beta karoten. Na fyzické úrovni: oranžová je dobrá proti šoku a traumatu, pomáhá vstřebávat, na úrovni psychické: klid, dobrá proti depresím. Na úrovni emocí: oranžová je dobrá pro smyslnost, veselost, blaženost, smích, lehkost

NEDOSTATEK ORANŽOVÉ: Kyselost, anémie, hněv, astma, problémy s močovým měchýřem, krevní onemocnění, vysoký krevní tlak, potíže s krevním cukrem, bronchitida, mozkově-páteřní menengitis, křeče, cukrovka, zažívací problémy, epilepsie, ženské problémy, horečka , nadýmání, žlučové kameny, dna, hemorroids, krvácení, hysterie, poruchy trávení, zánět srdce, šílenství, nespavost, problémy s ledvinami, plicní onemocnění, menopauze potíže, menstruační nestabilita, duševní labilita, ochrnutí, hlen, revmatismu, sexuální nerovnováha , křeče, tuberkulóza a bradavice.

NADBYTEK ORANŽOVÉ: Intolerance a nestřídmost na většině úrovních. Duchovní nejistota, která může vést od jednoho náboženství k jinému. Přemíra oranžové může dokonce způsobit, aby se člověk stal ateistou.

ROVNOVÁHA ORANŽOVÉ: Pomáhá překonávat strach a cítíte se v bezpečí. Pomáhá rozvíjet sebejistotu, nezávislost na omezení, tvůrčí úsilí, duševní osvícení, radost.  

 

     

ŽLUTÁ je veselá barva při umírněném použití. Světlejší odstíny propůjčují svěží pocit, ale tmavě žluté mohou přemoci auru. Na fyzické úrovni: žlutá může být použita pro kožní problémy, nervy, játra, ledviny, kolem solar plexus. Na úrovni duševní: žlutá může být použit ke stimulaci intelektu, názornosti. Na emociální úrovni: je žlutá pro štěstí, blaženost, smích

NEDOSTATEK ŽLUTÉ: Akné, astma, zácpa, cukrovka, průjem, trávicí potíže, ekzémy, horečka, nadýmání, senná rýma, pálení žáhy, hemorroids, hysterie, impotence, poruchy trávení, duševní choroba, problémy s játry, malomocenství, ztráta chuti k jídlu, nízká hladina cukru v krvi , plicní onemocnění, nervové vyčerpání, obezita, ochrnutí, piloty, pupínky, svrab, kožní onemocnění, žaludeční potíže, tuberkulóza, zastavení moči, problémy s vlasy, kožní problémy, poruchy zažívacího traktu.

NADBYTEK ŽLUTÉ: křehké kosti, zanedbávání péče o fyzické tělo a nervové vyčerpání. Člověk je netrpělivý, netolerantní, a příliš aktivní psychicky. Může způsobit situaci, kdy je akumulováno více informace, než může být absorbováno a uvedeno do praxe.

ROVNOVÁHA ŽLUTÉ: čistí těla, pomáhá rozvíjet zdravý nervový systém, rozhodnost, dává možnost pochopit snadno a postupovat logicky. Žlutá může být použita k pomoci léčení infekce a působení proti účinkům jedu.

 

     

ZELENÁ navozuje klidný pocit jako na svěží zelené louce. Jasnější odstíny zelené jsou podnětné a povznášející zároveň, zatímco tmavě zelená je klidná a utišující. Na fyzické úrovni: použijte zelenou pro dech, plíce, srdce. Na úrovni duševní: použijte zelenou pro věrnost, přijetí, naději, harmonii, rovnováhu, velkorysost. Na emocionální úrovni: použití zelené pro klid, harmonii, otevřenost, svobodu, velkorysost, spokojenost, věci k srdci

NEDOSTATEK ZELENÉ: Kyselost, akné, anémie, astma, vředy, problémy s krevním tlakem, rakovinou, kolitida, průjem, horečka, žlučové kameny, gonarrhea, senná rýma, bolesti hlavy, srdeční potíže, pálení žáhy, poruchy trávení, chřipka, ledvinové kameny, ztráta chuti k jídlu, potraty, nevolnost, nervozita, nervové poruchy, neuralgie, krvácení z nosu, hemoroidy, pupínky, revmatismus, kožní onemocnění, otoky, syfilis, problémy krku, vředy, zastavení moči, zvracení, pohlavní nemoc, a výrazná nerovnováha v systémech.

NADBYTEK ZELENÉ: Způsobuje hledání lásky neobvykle, tříští energie kvůli snaze dosáhnout příliš mnoho věcí najednou a být hyperaktivní.

ROVNOVÁHA ZELENÉ: Vytváří pocit pohody na všech úrovních a stabilitu. Vám pomůže uvolnit a překonat úzkost, podrážděnost a netoleranci. Podporuje rychlé hojení a napomáhá obnově zdraví po nemoci. Využívání zelených pomůže hojit popáleniny a působit proti účinkům jedu.

 

     

MODRÁ je nejvíce uklidňující barva. Světle modrá uklidňuje, zatímco tmavě modrá doplňuje vzhled důstojnosti. Modrá je používána pro komunikaci, klid, důvěru. Na fyzické úrovni: použití modré pro chlazení, uklidnění, dobrá proti vysokému krevnímu tlaku, k odstranění bolesti hlavy a snížení horečky. Také vyváží příliš mnoho červeně. Na úrovni duševní: je modrá pro intuici, kreativitu, objektivnost, introverci, vedení. Na emoční úrovni: použití modré pro mír, trpělivost, vyvážené jednání

NEDOSTATEK MODRÉ: abscesy, artritida, krvácení, záněty střev, popáleniny, plané neštovice, koliky, kóma, řezy, deprese, průjem, dyzentérie, epilepsie, ženské problémy, horečka, struma, bolesti hlavy, pálení žáhy, chrapot, hysterie, poruchy trávení, nejistota, nespavost podrážděnost, svědivost, laryngitida, malomocenství, ztráta chuti k jídlu, plicní zhroucení nebo krvácení, nevolnost, nervové poruchy, nervozita, bolest, hemoroidy, problémy očí, uší, nosu, úst a krku, revmatismus, sexuální nedostatky, šok, bodnutí, neštovice, bolest v krku, křeče, bolesti zubů, zánět mandlí, nádory, zvracení, černý kašel, žloutenka, spojená s poklesem acetyl-cholin (důležité nervového přenosu). Pro všeobecné uzdravení, v případě pochybností, použijte modrou.

NADBYTEK MODRÉ: sobeckost, koncentrovanost na sebe, sklon stát se příliš podrážděný a hubenost.

ROVNOVÁHA MODRÉ: Klid, jasný myšlenkový proces, emočně vyrovnaný a optimistický. Snadněji se stanete elektro-magnetičtí. Pak také vydáváte léčivé a uklidňující energie pro ostatní ve vaší přítomnosti. Modrá podporuje rychlé hojení, jako je (nejen) popáleniny, řezné rány, škytavka, bolest, zhroucení nebo krvácení plic. Modrá také pomůže neutralizovat účinky hněvu, obezity a jedu.

 

     

Indigo je používána pro intuici, channeling, jasnovidectví. Na fyzické úrovni: použijte indigo k zmírnění bolesti hlavy, bolesti zubů, bolesti ucha. Na úrovni psychické je indigo pro channeling, jasnovidectví. Na emoční úrovni: je indigo používána pro pozitivitu, mír v duši a harmonii.

NEDOSTATEK INDIGO: abscesy, anémie, bronchitida, šedý zákal, hluchota, bludy, diabetes, bolesti uší, ušní potíže, ekzém, epilepsie, oční problémy, mdloby, únava, horečka, hysterie, šílenství, malomocenství , plicní onemocnění, menopauza problémy, krvácení z nosu, nosní problémy, posedlost, ochrnutí, zápal plic, pásový opar, svrab, sterilita, otoky, tuberkulóza, černý kašel a astma.

NADBYTEK INDIGO: Nedostatečná kontrola nad schopnostmi, zmatenost a necitlivost. Tendence k netoleranci, podrážděnosti a náladovosti.

ROVNOVÁHA  INDIGO: Pomáhá proti obezitě, působí jako očistný prostředek na všech úrovních, který vám pomůže vytvořit jasnou představu, a dosáhnout pocitu jednoty na všech úrovních.

 

     

Fialová barva dlouho byla spojována s duchovnem. S nejvyšší frekvencí ve viditelném spektru, je fialová v místě přechodu do další oktávy světla. V dávných dobách tato transcendentální barva byla spíše duchovní, nikoli fyzikální jev.

NEDOSTATEK FIALOVÉ: bolesti zad, plešatost, problémy s močovým měchýřem, krevní onemocnění, rakovina, mozkomíšní meningitida, koliky, otřes mozku, křeče, křeče, lupy, bludy, epilepsie, oční onemocnění, nadýmání, zapomnětlivost bolesti hlavy, kýla, škytavka, hysterie, impotence, problémy s ledvinami, leukémie, duševní poruchy, nervové poruchy, neurózy, rektální bolest, revmatismus, problémy pokožky hlavy, schizofrenie, nádory, bezvědomí, žíly, závratě a slabost.

NADBYTEK FIALOVÉ: Vysoce nervózní, netolerantní, podrážděný, zmatenost, depresivní a iracionální.

ROVNOVÁHA FIALOVÉ: Stimuluje intuici a inspirativní energii na všech úrovních. Vybízí věnování se vysokým ideálům. Tlačí vás k dosažení vysoké pravdy. Použití fialové pomůže léčit duševní trápení a různé posedlosti.

 

 

 

 Souhrnný krátký přehled charakteristik hlavních barev - k tisku

ČERVENÁ: je barva energie, vitality a energie. Je používán při léčení z rakoviny, vysychání vředů nebo zranění, atd., ohřívá chladné oblasti a vede tak k snížení bolesti. Červená je mocný prostředek pro léčení nemocí krve a oběhu. Pomůže Vám při depresi. Červená není vhodná pro použití na osoby s vysokým krevním tlakem nebo úzkostné. Pokud zůstanete vystaveni červené po značnou dobu, můžete být velmi rozrušení, nebo dokonce agresivní.

ORANŽOVÁ: je také barva energie. Používá se pro zvýšení imunity, zvýšení sexuální potence, na pomoc ve všech zažívacích onemocněních, na hrudi a onemocnění ledvin. Oranžová mírně ohřívá, pokud je použita střídmě. Oranžová, červená by neměly být používány příliš dlouho. Není to dobrá barva pro nervózní lidi nebo lidi snadno rozrušitelné.

ŽLUTÁ: je barva intelektu a používá se pro duševní stimulaci, pomůže vám myslet rychleji. Je to dobré pro zjasnění myšlení. Chcete-li pomoci léčit dermatitidy a jiné kožní problémy, musí být používána opatrně, protože je velmi stimulující, a to může způsobit vyčerpání a deprese.

ZELENÁ: Je barva barevné harmonie a rovnováhy. Je dobrá pro unavené nervy a pomáhá s oblastí srdce. Uvede do rovnováhy emoce a vyvolá pocit klidu. Zelená je obecně dobrá k léčení, protože stimuluje růst, takže je dobrá pro pomoc k hojení zlomené kosti, opětovný růst tkání všeho druhu. Zelená je dobrá barva pro těhotné ženy, aby pomohla vytvořit atmosféru klidu a pohody. Příliš mnoho zelené však může u člověka s negativními energiemi, tyto negace ještě zesílit.

MODRÁ: je barva pravdy, klidu a harmonie, tím, že pomáhá uklidnit mysl. Modrá je dobrá pro chlazení, uklidnění, ochranu. Modrá pomůže při horečnatých stavech, pomůže zastavit krvácení a pomůže s nervózním podrážděním. Je velmi dobrá na popáleniny. Příliš mnoho modré může způsobit chlad, depresivnost a smutek.

INDIGO: je vyšší aspekt modré, takže má všechny atributy modré a je velmi dobrá pro hlavu. Pomůže projasnit myšlení a hlavu pro vědomé konání k duchovnímu Já. Používá se pro onemocnění uší, nosu a očí. Plus je velmi dobrá pro sinus. Indigo stahuje a očišťuje. Příliš mnoho indigo může dátpřivodit bolesti hlavy a způsobit ospalost.

PURPUROVÁ: je také barva, která Vás propojí s duchovním já. Je to dobré pro duševní a nervové problémy. Pomáhá velmi dobře s revmatismem a epilepsií. Pomáhá při bolesti, je používána v hlubokých tkáních a pomáhá hojit kosti. Příliš mnoho purpurové způsobí, že nebudete chtít žít v tomto světě.

LEVANDULOVÁ: je barva rovnováhy, pomáhá s duchovním léčením. Používá se jako uklidňující prostředek a k podpoře spánku. Je to barva doplňování a obnovy. Je jako tonikum pro tělo. Příliš mnoho levandulové vás udělá velmi unavené a dezorientované.

BÍLÁ: je barva čistoty. Čistí tělo na nejvyšší úrovni. Přináší mír a pohodu na nejvyšší úrovni. Bílá je nejlepší barvou pro odlehčení od bolesti.

STŘÍBRNÁ: je barva klidu a vytrvalosti. Je to hlavní barva čištění, takže je velmi dobrá pro odstranění nežádoucích nemocí a potíží z těla. Je nejlepší pro rakovinu tkání a krve.

ZLATÁ: je nejsilnější barva pomoci k léčení všech nemocí. Je tak silná, že mnozí lidé ji nemohou unést, takže lidé musí být přizpůsobeni zlaté barvě v průběhu času. Zlato posiluje všechny oblasti těla a ducha.

ČERNÁ: je barva, která není využívána velmi často, ale pomůže přivést člověka do stavu milosti. Pomůže dosáhnout ticho a mír Boží.

 

 

Diskusní téma: Solarizace a její využití v praxi 3 (Léčivá síla barev)

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.