O duchovním poznání a cestě bez dogmat a jiných nesmyslů na konci této Epochy

Tradiční čínská medicína v souvislostech - úvod

10.04.2010 18:40

    Otevíráme nový seriál článků, který vychází z Tradiční čínské medicíny (TČM). Proč právě TČM ? Především proto, že na lidské tělo nahlíží unikátním způsobem a to v souvislostech vzájemného ovlivňování energií, emocí a vnějších vlivů. Právě v dnešní tzv. „Transformační době“ je více než dobré tyto souvislosti poznat, pochopit a umět s nimi pracovat.

 

    Stále více lidí bez ohledu na věk „trpí“ ať už dlouhodobě/chronicky či nárazově/akutně různými těžko vysvětlitelnými Symptomy zdravotní nepohody. Příkladem mohou být různé náhlé žaludeční indispozice až po třeba téměř permanentní problémy se zažíváním. U někoho jiného jsou to zase různá svrbění, píchání a pobolívání v zádech, v hrudníku, která opět mohou přejít u dotyčného až v chronický stav, kdy se bolest stává trvalým „společníkem“ dotyčného.

 

    Společným znakem těchto Symptomů je, že „klasická západní medicína“ si s tím absolutně neví rady, to už musíte mít většinou opravdu „rozhašený“ nějaký orgán, aby Vám na základě nějakého vyšetření Váš doktor/ka téměř „vítězně“ oznámil/a : Máte téměř nefunkční játra/ledviny/atd., protože hodnoty té a té (měřitelné) složky/ukazatele jsou silně nad/pod normou.

 

    Pak je zde velká skupina „duchovních lidiček“, kteří tyto Symptomy presentují jako projevy „Transformace do vyšších dimenzí/naší planety/roku 2012" apod. To by ještě samo o sobě nebylo tak špatné, neboť k procesu Transformace našeho Vesmíru skutečně dochází, horší je jiná skutečnost. A to ta, že někteří dávají přímou souvislost mezi tím, kolik kdo má jakých Symptomů, resp. co již vše zdravotně protrpěl a tím jak daleko v cestě poznání/transformace popošel.

 

    Považujeme za nutné zdůraznit, že tyto "Transformační Symptomy" jsou téměř vždy především informací o nějaké naší nerovnováze na úrovni některého z našich těl/vědomí. Naším snahou by mělo být poznat a pochopit, co se nám vyšší složky našeho „Já“ (Trojjediný duch) skrze tyto Symptomy snaží říci, kam se nás snaží nasměrovat, co máme změnit…  V této souvislosti je téměř neuvěřitelné, že někteří nevyrovnaní jedinci s mnoha vlastními problémy, mají odvahu veřejně „kázat“ a ovlivňovat mnohé  jiné duchovně hledající s tím, že sami již duchovně velmi pokročili, neboť již měli více Transformačních Symptomů, než kdo jiný …

 

    Naší snahou není tyto Symptomy popírat, ale dát jim místo, tam kam patří a naučit se s nimi pracovat ku svému prospěchu. Znalosti TČM nám mohou dát potřebnou teorii: co a jak v lidském těle funguje v souvislostech. A náš seriál o práci/cvičení s Vědomími + základy (magické) práce s živly nám mohou dát potřebné praktické nástroje, jak vzniklé nerovnováhy (jejichž projevem jsou ony různé Symptomy) napravit a ještě se z nich poučit, tedy skutečně „duchovně povyrůst“ …

 

Pavel Nodl, www.rahunta.cz