O duchovním poznání a cestě bez dogmat a jiných nesmyslů na konci této Epochy

Diskusní téma: Pravda o mléce - jak ji potvrzuje věda (výtah z knihy Jarmily Průchové a kol.)

Datum: 06.05.2012

Vložil: Bosorka

Titulek: Yes, yes

Pak je tu ještě 1 věc u krabic. mléka:

Enzym obsažený v kravském mléce, nazývaný xantin oxidáza (XO), zaviňuje srdeční problémy napadáním srdce a srdečních artérií a to hned jak vstoupí do krevního oběhu. Z vědeckých výzkumů je zřejmé, že nebezpečí xantinoxidázy přichází hlavně z mléka homogenizovaného. Zajímavé je, že problém spočívá jedině v homogenizovaném, tedy průmyslově zpracovaném mléce. Je-li konzumováno mléko domácí, nehomogenizované, ledviny dokáží XO odfiltrovat a vyloučit z těla ven. Ale je-li mléko homogenizováno, jeho částečky jsou tak jemně rozbity, že XO je absorbována do krevního oběhu, kde napadá srdce a tkáně artérií. Chemické působení XO zjizvuje stěny artérií a srdeční tkáně. Tělo se snaží škodu napravit tím, že zvedá hladinu cholesterolu v krvi a ukládá ochranný tukový materiál na poškozená místa. Když proces pokračuje, zaplňuje tučný materiál (např. cholesterol) artérie a způsobuje známé srdeční potíže. Dle některých vědců je XO faktor do značné míry zodpovědný i za vznik a rozvoj arteriosklerózy (kornatění tepen)...
Pokud koupíte homogenizované mléko, okořeňte je a podávejte teplé nebo horké. Tradiční národy dosud před spaním pijí mléko oslazené medem nebo okořeněné zázvorem, kardamomem, skořicí, hořčičnými semínky, kajenským pepřem, což pomáhá snížit tendenci mléka k vytváření hlenu.."