O duchovním poznání a cestě bez dogmat a jiných nesmyslů na konci této Epochy

Co je strach?

01.06.2010 08:48

Strach a jeho podoby

Strach je emoce, vznikající jako reakce na hrozící nebezpečí. Doprovázejí ho neurovegetativními projevy, zpravidla zblednutí, chvění, zrychlené dýchání, bušení srdce, zvýšení krevního tlaku, někdy husí kůže. Jde o normální reakci na skutečné nebezpečí nebo ohrožení, která má jedince připravit na útěk, únik nebo obranu. Strach motivuje k vyhnutí se nebezpečí nebo k útěku před ním. Kde to není možné, tam se často strach mění na agresi.

Strach rozlišujeme na atavistický, který je vrozený (strach z bouře, ze tmy, z některých zvířat) a naučený (strach ze stáří, osamělosti, ztráty zaměstnání atd.).

Strach může mít různé stupně podle intenzity:

obava, bázeň je méně intenzivní strach, který lze poměrně snadno překonat,

hrůza, děs, zděšení je velmi intenzivní strach vystupňovaný v afekt;

opakem strachu je odvaha.

Strach je třeba odlišovat od úzkosti, která má zpravidla delší trvání a nemá jasné zacílení - člověk trpící úzkostí nedokáže přesně vyjádřit, čeho se bojí. Zvláštní formou strachu je tréma, strach z neúspěchu a veřejného ponížení.

Strach jako emoce je velmi snadno přenosný, například při požáru ve velké zalidněné prostoře (v divadle apod.) se strach rychle rozšíří i na další lidi a vypukne panika. Lidé pak často prchají, aniž by věděli, před čím. Strach také podporuje sugestibilitu, člověka, který má strach, snadno oklamou jeho smysly, takže věří, že vidí nebo slyší něco hrůzného - rčení říká, že strach má velké oči. Právě sugestibilita strachu je jedním z hlavních kořenů vzniku různých pověstí, strašidelných příběhů, historek o zjevení apod.

Existují také chorobné formy strachu - nepotlačitelný strach z konkrétních předmětů a situací se označuje jako fobie (klaustrofobie - strach z malých uzavřených prostor, arachnofobie - strach z pavouků atd.).

Diskusní téma: Co je strach?

Datum: 17.01.2011

Vložil: Christian Opitz

Titulek: Výživa pro člověka a Zemi

Christian Opitz - Výživa pro člověka a Zemi

Život v harmonii přináší radost, porušování přírodních zákonů vše více komplikuje. Všechno je složitě provázáno - zdraví, mysl, výživa, mezilidské vztahy. Máme velké možnosti, které nám dává naše svobodná vůle. Patří sem i rozhodnutí se pro změnu našeho dosavadního způsobu života, myšlení, stravování, postoje k druhým bytostem. První musí přijít rozhodnutí. Je lhostejné, jakými cestami jsme k němu dospěli, zda po složitých cestách zmítáni osudem a špatnými zkušenostmi, nebo lehce a snadno, píše ve své knize Christian Opitz.

https://rapidshare.com/files/404480743/Opitz_Christian_-_V____iva_pro_ae_lovae_ka_a_Zemi.pdb.html

Datum: 02.06.2010

Vložil: Judita Burianova

Titulek: Dizharmonie ledvin

Prominte jeste jednou se vratim k memu tematu a to k otazce ledvin.
Dostala jsem dostatecne informace,porad mne to vsak vraci k ledvinam.
Mozna to bude uzitecne i pro ostatni zaky a to jenom z toho duvodu,ze mi bylo receno v minulosti,ze s ledvinami opatrne zachazet.Dokonce prodychavat laskou,ani ne se svetlem atd...V minulosti jsem neustale ledviny cistila bilin.extrakty.Jakonahle jsem prestala citila jsem to.
Pak jsem rekla,naucim je aby pracovali sami.
Jde mi o to(protoze mi to unika nejak)krome bylin,akupresury jestli se da pracovat s ledvinami( krome prace s telami),spise individualni prace s ledvinami?Zda se mi,ze nemam dostatek informaci,anebo jsem je nezachytila.
Budu velice rada,kdyz mi to vysvetlite.Dekuji,JUDITA


Datum: 02.06.2010

Vložil: LK

Titulek: Re: Dizharmonie ledvin

Odpovím na tuto otázku samostatným článkem a způsobem -technikou jak na to. Může to tak být, ano?! Mějte se

Datum: 17.01.2011

Vložil: Lilu

Titulek: Re: Dizharmonie ledvin

Dokonalá očista těla - Očista karmy, mysli a fyzického těla


V průběha života se v lidském organizmu nahromadí nejrůznější, pro organizmus cizorodé látky. Ty jsou pak příčinou řady nemocí. Tato publikace nejen že popisuje systematické pročištění celého těla od všech takových usazenin, ale její výjimečnost je v tom, že zároveň klade velký důraz i na čistotu mysli.

Autor prostudoval velké množství literatury, od nejstarších spisů ajurvédských a jogických přes různou literaturu zabývající se lidovým léčitelstvím až po autory současné. Kromě toho má sám bohaté zkušenosti ze své léčitelské praxe. Právě jeho praxe mu nesčetněkrát potvrdila, že nastačí jen mechanická očista organizmu, ale je nezbytně nutná i očista mysli. Bez ní nejsou výsledky dosahované mechanickou očistou dostatečně trvalé.

Kniha je zpracovaná velice systematicky a můžeme ji s klidným svědomím doporučit prakticky každému, kdo je již v dospělém věku a očistou svého organizmu se s ještě nijak systematicky nezabýval. Její kvality potvrzuje i to, že je velice často citována jinými autory, kteří se problematikou očisty těla zabývají.

Moje zkušenost.
Tato kniha se společně s několika dalšími, které Vám zde s "úctou k autorům" představím, stala jednou z mých osobních "biblí". Nemohu než jen "Doporučit" s velkým "D".


https://rapidshare.com/files/404480170/Malachov_-_Dokonala_ocista_tela.pdf.html


Obsah:

Kapitola 1

Co všechno je třeba očistit, aby byl člověk zdravý
- Pole vědomí člověka
- Způsoby znečistění pole vědomí
- Očista fyzického těla

Kapitola 2

Jak v organismu člověka vznikají nečistoty
Jak ovlivňují jeho zdraví
- Karmické znečistění
- Vedlejší informační znečistění
- Znečisťující vliv rozumu
- Pronikání patogénních energií do lidského organismu a parazitů do pole vědomí
- Nečistoty ve fyzickém těle

Kapitola 3

Příprava organismu k očistě
- S čím se při provádení očisťovacích postupů můžete setkat?
- Zvláštnosti očistné procedury v závislosti na individuální konstituci
- Činitelé daní biologickými rytmy a jejich vpliv na očisťovací postupy
- Správná posloupnost uskutečňování očisťovacích postupů
- Předběžná opatření ke "změkčení" organismu
- Co musíme vědět aby očisťování organismu probíhalo kvalitně

Kapitola 3

Techniky čistění organismu
- Technika čistění pole vědomí
- Převedení bolesti na jiné objekty
- Dobrovolné převzetí bolestí na sebe
- Způsoby čistění fyzického těla
- Doplňkové očisťovací procedury
- Čistění pole vědomí

Datum: 01.06.2010

Vložil: Judita Burianova

Titulek: Diskuse o podobe strachu

Dekuji moc.Pochopila jsem to,budu
vsak muset nejdrive si to vsechno seradit,jak na to dal,nebo ono se to jenom zda jednoduche.Ano duvera k Bohu je velice dulezita a je treba to vedet praktikovat a nevilekat se,kdyz se neco takoveho stane jako mne.Clovek zapomene i jak se jmenuje.Kazda udalost cloveka posune,pokud ovsem clovek nasloucha.Jeste jednou dekuji a je opravdu zac.JUDITA

Datum: 01.06.2010

Vložil: LK

Titulek: Re: Diskuse o podobe strachu

Důvěra a víra! pak použít to co umíme a známe! Vždy se rychle přesvědšíme zda jsme vyrovnaný z hlediska živlů, orgánů, drah. pak není potřeba mít ani strach a ani obavy. mějte se a věřím, že to správně zpracujete.

Datum: 01.06.2010

Vložil: Judita Burianova

Titulek: Strach a jeho podoby

Dekuji za blizsi objasneni"co je vlastne strach"
Mne by zajimalo,jak nalozit,anebo se ubranit strachu,ktery vznikne,jako reakce na hrozici se nebezpeci,doprovazene silnou dizharmonii srdcove drahy.Bylo by mozne vysvetlit jak s tim pracovat,jak se tomu ubranit a dostat se spet do harmonie?Dekuji,Judita

Datum: 01.06.2010

Vložil: LK

Titulek: Re: Strach a jeho podoby

Strach je zdrojově generován neznalostí, nevědomostí a nevírou. Pokud máme skutečné Vědění můžeme být klidní, protože víme. Co víme? Víme, že stále je s námi boží ochrana skrze průvodce a učitele. Pokud máme důvěru v něj máme k nim i vztah a ten je postaven na lásce k Bohu a všem jeho služebníkům. Není nic co by nás mohlo ohrozit, můžeme se buď stavět na odpor nebo s tím co přichází se ztotožnit. Uvedu příklad: Měl jsem velice živý sen z pobytu v Astrálu. Byla mi předložena kniha negací z kterých vystupovali cizí nepřátelské mocnosti v podobě obrovských hadů a draků. Pocitil jsem náznak disharmonie, nejprve zaváhání a pak i trochu počátečního strachu, ale pak jsem vyřkl něco co bylo jako prohlášení kdo jsem. Docela jsem se i sám nad sebou zarazil zda to mohu říci před ostatními, ale pak jsem to vzal že je to fakt a že se tím nemám trápit, kdo to bude cítit, ten to pozná, co je to Pravda. Vztáhl jsem ruce nad tu knihu a vyslovil něco jako zaklínadlo nebo spíše jako prohlášení: Ve jménu XY, odstup Satane! Kniha se zmenšovala pod vlivem působení síly z rukou. Když byla ve velikosti prášku, zmaterializovali se obrovští hadi. V tu chvíli jsem byl identifikován s tím Duchem, kterým skutečně jsem, tedy se svým vnitřním Božstvím a prostě jsem věděl, že není nic co by bylo většího co by mi mohlo ublížit. V tu chvíli jsem byl vševědoucí, všemohoucí, všemilující, nesmrtelný a věčný. Vše co jsem chtěl se stalo a protože jsem nechtěl strašit ty kteří byli se mnou, nechal jsem přeměnit hadí monstra v prach a kámen. Takže co jsem tím chtěl říci ? Najděte v sobě Boží Přítomnost a ztotožněte se s ní a nebude již nikdy smrti a hříchu...pro vás!!! Smrt je jen nečinnost Ducha. Činnost Ducha je aktivace všeho co jest Boží Pravdou- už jsem o tom psal. Juditko co myslíte že jsem udělal, když jste měla ten problém na který jste položila otázku? Bleskově jsem propojil své a vaše IST a vložil formuli DC do mentálu a do vašeho astrálu. Proč? U obou očista od vnitřních mentálních a astrálních negativních vlivů a u v astrálu vyrovnání živlů. Takže co způsobuje strach? Vnitřní disharmonie energetická , vnitřní a vnější disharmonie informační(kvalitativní).U vás ta disharmonie byla oslabením ledvin, ale tu máte dlouhodobě. Takže to nebylo tím cvičením s Hypothalamem, ale je tímto cvičením odhalena disharmonie v energetice éterického těla, kterou ovlivňují žlázy s vnitřní sekrecí. Stačí? :-) Mějte se.