O duchovním poznání a cestě bez dogmat a jiných nesmyslů na konci této Epochy

Co to je, když se řekne...? - 2 (Čtení myšlenek)

06.01.2011 08:38

Vážení čtenáři a čtenářky, zde máme další příklad kdy neumětelství je vydáváno jako znalost, na které se dá velice dobře vydělat, třeba sepsáním knihy o ničem viz níže článek. Nyní se podíváme na "Čtení myšlenek". Je potřeba vědět, že sice je to příbuzná činnost s "Telepatií", ale zároveň se jedná o zcela jinou magickou disciplínu...! V každém případě umění číst myšlenky, je naučenou a jasně definovanou schopnosti, kterou si zasloužíte cvičením podle určité dané metodiky....

LK

 

"Odborník"

Návod na telepatické čtení myšlenek - Renata Šindelářová

Moment! Abych vám mohla ukázat, jak se čtou myšlenky, musíte se na několik sekund docela uvolnit. Nadechněte se a vydechněte - nešvindlujte, prosím. Tak. To by mohlo stačit. Teď vám o vás již mohu říci několik základních informací. Jste osoba, která se snaží jít s dobou. Nepokulhávat za vývojem, za ostatními ve své věkové skupině. Jste také člověk, který se zajímá o dění ve společnosti a podle všeho vás dokonce přitahuje psychologie. Troufám si také říci, že rádi komunikujete. Pokud jste stydlivějšího rázu, volíte spíš písemnou formu, ale sdílení názorů vás jednoznačně posiluje. Cítíte v sobě, jak při komunikaci s druhými v sobě rostete. Naplňuje vás to. Nejspíš proto, že jste tak zvídaví. Přitahují vás přece záhadné, paranormální a magické záležitosti. ANO nebo NE?

Ať už na mou otázku odpovíte jakkoliv, jste tady určitě správně. Nejedná se tu totiž o mé telepatické schopnosti, budeme si povídat o knize slavného iluzionisty Derrena Browna, knize nazvané podle jednoho z jeho pořadů Magie a manipulace mysli. (Sérii pořadů vysílala Česká televize v roce 2006 a 2007. Brown v nich hypnotizuje a klame své "oběti", načež mnohé triky odhaluje. A nebojí se přiznat, že ač to tak může na první pohled vypadat, ve skutečnosti neumí ani číst myšlenky a ani porušovat fyzikální zákony. Protože všechno to, co se nám ostatním ve výsledku jeví jako trik, zaviňuje jen nedokonalý způsob našeho vnímání.)

Ve stejném duchu Brown psal i svou knihu. Vysvětluje v ní, jak pracuje naše psychika a jaké mezery v ní lze pro kouzlení využít. Nenapravitelným fantastům proto kniha může způsobit nepříjemný pocit rozčarování. Rádi by věřili, že kouzelník na pódiu čte myšlenky diváků, doufají v existenci duchů a přesouvání karet z místa na místo. Ti ještě více přesvědčení věří v Boha či léčitelskou moc. A Brown se všem těmto mystickým vírám podrobně věnuje a rozebírá důvody i následky těchto našich přesvědčení.

Brown se zkrátka nezabývá jen kouzlením. Zvláštní kapitolu Brown věnuje hypnóze a další zase víře v nadpřirozeno. Velmi výjimečně také hodnotím část o paměti a formách učení, v níž nás Brown nabádá k využívání mnemotechnických pomůcek. Mnoho těch svých nám prozrazuje. Na příkladu si je okamžitě můžete vyzkoušet. Funguje to! Před měsícem mě Brown během chvilky naučil 21-místné číslo a dodnes si ho pamatuji. Přesto mi třeba Brownův způsob, jak si zapamatovat všechny karty z balíčku, připadá geniální. Ne nemožný, ovšem v takové rychlosti používat i osvědčené pomůcky! Zkrátka, skládám poklonu! Brown musí svou představivost používat s takovou bryskní rychlostí, že se dá srovnat s tou počítačovou. - Mimochodem, z Brownových teorií vyrozumíme, že naše mozky něčím skutečně  připomínají počítače. Pamatují si spoustu událostí, ale také přepisují stará data. V důsledku toho si pamatujeme věci jen matně a motáme dohromady různé události.

O fungování mozku a vašich představách, fóbiích a touhách vám toho Brown prozradí hodně. Protože ač jsme každý jiný,  v mnoha ohledech fungujeme stejně nebo hodně podobně. Asi jako v úvodu tohoto článku. Jistě jste pochopili, že v popisu každý kousek sebe našel. Někdo se tam mohl vyloženě poznat. Jako bych skutečně uměla číst myšlenky. Přitom jsem jen použila iluzionistické pomůcky. Vycházela jsem z toho, že člověk, který čte článek na internetu, půjde s dobou. A člověk, který si začne číst článek o telepatickém čtení myšlenek, se nejspíš zajímá o psychologii a také záhady. To ostatní je jen omáčka. Na podobném principu fungují všechna Brownova kouzla: podle Browna se nejnebezpečnějšími diváky kouzelnických triků stávají ti méně pozorní, co stojí trochu stranou a jen koutkem oka pozorují, co se děje, a přitom si šeptají se sousedem. Takoví mohou trik odhalit. Kdo však dává pozor - a nezáleží, zda důvodem zvýšené pozornosti je víra či naopak nedůvěra - tomu podstata triku unikne.

Zkrátka věřím, že kniha "Magie a manipulace mysli" zaujme i náročnější čtenáře. Jedná se totiž o knihu, která zábavnou formou obohatí váš životní rozhled. Takže i když nezískáte ten slibovaný návod na čtení myšlenek, určitě nebudete zklamaní.  Najdete zde mnoho cenných rad. Brown vám poradí, jak se zbavit fóbie či jak vyklouznout z konfliktní situace. Naučí vás, jak si zapamatovat jména všech přítomných na večírku. Procvičíte si svou paměť, postřeh a dobrý odhad. A jak o tom tak píšu, už si říkám, že se do čtení pustím ještě jednou, protože mi třeba něco důležitého uniklo... vždyť vlastně jsem se snažila být tak pozorná... a Brown nade mnou celou dobu čaroval!


Derren Brown, Magie a manipulace mysli 
Nakladatelství Kosmas, 2007


Převzato z: https://www.webmagazin.cz/index.php?stype=all&id=7341


Také "Odborník"

OBRANA PROTI ČTENÍ MYŠLENEK

Máš-li pocit, že Tě někdo scannuje nebo čte myšlenky proti Tvé svobodné vůli, tak se ztrať. :o) Proti čtení myšlenek je dobré použít jógovou meditační techniku, která se jmenuje Antar Mauna - Vnitřní Ticho. Vyprázdni svou mysl, ať je čistá jako voda. Nemysli vůbec na nic. Jen pozoruj svět, aniž by sis uvědomoval něco ve své mysli. Prostě jen buď. Když nebudeš na nic myslet, tak není co číst. Na "scannování" je podobná technika - staň se neviditelným. Kouzlo neviditelnosti je imaginační.
Představuj si, že celé Tvé tělo je průhledné, začínáš splývat s okolím a stáváš se neviditelným. Všechny světelné paprsky, signály, záření tebou jen prostupují a neodrážejí se o Tvé tělo, pokračují dál skrze Tebe. Jsi totiž neviditelný, ničím nezachytitelný.

Převzato z : https://www.supermagie.estranky.cz/stranka/obrana-proti-cteni-myslenek

Poznámka redakce: Pokud skenující - čtoucí myšlenky je duchovně výše než ten, který se tzv. ztratí (maskuje), tak je mu to na nic... :-). Vzhledem k popisu toho co autor popisuje, z hlediska metodiky, tak zcela jasně je je čtoucí výše než maskující se. Jsou dvě možnosti jak se tzv. bránit před nechtěným odhalením sebe sama:

a) zastavit myšlenky - negenerovat (bohužel pro dotyčného zpravidla to neumí dlouhodobě a nebo v minulosti to neuměl, takže se dá zpětně si přečíst o dotyčném skoro vše, pokud je zájem...

b) nasadit si tzv. magickou čapku nebo plášť (je to stejné) z Akáši... (toto je opravdu účinné)

 

 

František Bardon - Brána opravdového zasvěcení

 

ČTENÍ MYŠLENEK

Problém čtení myšlenek zavdal příčinu k mnohé propagandě. Pro mága je tento problém věcí samozřejmou, kterou považuje za méněcennější průvodní jev svého duchovního vývinu. Čtení myšlenek se řídí postojem mága a může být obrazné nebo intuitivní. Je samozřejmé číst myšlenky nejen osoby v bezprostřední blízkostí se nacházející, ale i tehdy, když je osoba na míle vzdálená, což není ničím jiným, než zrealizované působení v akáše. Každá myšlenka, každé slovo a každý čin zanechávají ve světě příčiny tj. v akáše přesné otisky. Hovořím o tom již v kapitole, pojednávající o akáše.

Zaměří-li se mág na ducha té které osoby a naplní sebe akášou, může číst myšlenky přítomnosti a hledí-li se svým nejvnitřnějším přáním nazpět, může bez jakékoliv námahy zachytit i myšlenky nejhlubší minulosti. Zaměstnal-li se mág čtením myšlenek delší dobu a je-li v tom dostatečně zběhlý, může číst hravě každou, i sebevíce skrytou myšlenku. Myšlenky se tvoří intelektuálně nebo imaginativně. Snadněji se dají číst imaginativně tvořené myšlenky. Schopnosti dokonalého čtení myšlenek dosáhne mág pouze tehdy, když se stal neomezeným pánem nad svým duchem a tudíž i pánem svého myšlenkového života. Toto jest základní podmínkou. Jinak dokáže zachycovat myšlenky jen částečně a to jen myšlenky efektivní. Čtení myšlenek není žádný problém, vyžaduje pouze styk ducha s duchem. Mág se musí jako duch sám cítit, což snadno dokáže na základě absolvovaných cvičení předběžných stupňů. Mezi sebou a dotyčnou osobou naváže kontakt tím způsobem, že si tělo a duši odmyslí a zachytí veškeré myšlenky, které si přeje vědět.

Poznámka redakce: ... doufám, že je již vám zřejmé, že to není až tak těžké se tomuto naučit. Čím větší čistota Ducha, tím snadněji se tato schopnost získává....

LK

 

Diskusní téma: Co to je, když se řekne...? - 2 (Čtení myšlenek)

Datum: 04.05.2013

Vložil: 2. osoba

Titulek: Čtení myšlenek

S tímto názorem souhlasím a dodávám:
Degenerované mozky se nám snaží
vnutit, že telepatické násilí je
přirozené a normální.




Datum: 28.03.2021

Vložil: J.

Titulek: Re: Čtení myšlenek

Naprosto souhlasím, nikdo nemá právo lézt do soukromí a osobního prostoru komukoli a proto je třeba, těmto lidem co si to dovolují jasně srazit hřebínek.
Existují způsoby jež chrání a pokud někdo udělá něco nepřjatelného jako je třeba neoprávněné vniknutí do mysli nebo emocí druhé osoby tyto metody působí jako spravedlnost a vlastně toho člověka srazí či násilí a ránu, kterou vyšle se mu vrátí, vlastně odrazí se to od nás.
Čím horší akt dotičný provádí, tím větší rána na něj spadne.

Datum: 04.11.2011

Vložil: osoba

Titulek: Čtení myšlenek

Podivuji se nad tím jak autor bezostyšně zveřejňuje praxi t.zv. mágů. Nejedná se
totiž o čtení myšlenek, ale o sprosté špízlování lidí. Navíc je to nezákonné. Systém, ve
kterém žijeme to podporuje!!!

Datum: 04.06.2013

Vložil: Jarka S.

Titulek: Re: Čtení myšlenek

Telepatie skutečně existuje,nedá se
naučit. Získá se od "vyšší moci".

Datum: 29.07.2020

Vložil: eva

Titulek: Re: Čtení myšlenek

SVATÁ PRAVDA,MNĚ ČTOU MYŠLENKY NĚJACÍ PARAZITI DENNĚ.