O duchovním poznání a cestě bez dogmat a jiných nesmyslů na konci této Epochy

No je tohleto normální ? Co Vy na to ?

21.01.2011 10:17

Redakce (Pavel N.) : Na webu www.osud.cz , který jsme již dříve a opakovaně kritizovali především za vyvolávání různých strachů z toho co lidstvo čeká,  se po delší době opět objevila „neskutečná perla v přímém přenosu“, kde šéfredaktor webu JM si k převzaté informaci o potenciálním nebezpečí vzniku „super bouří“ připojil svůj komentář. Ale jaký komentář – viz obrázek ! 

 

Zkusme si krátce rozebrat co nám (světu) tady autor vlastně chce sdělit ?

Hned na začátku tady máme ujištění přímo od „zasvěcence“ že tyto bouře „skutečně nastanou“. Důkazy zřejmě najdeme v jeho knize „Apokalypsa v přímém přenosu“, kterou bychom si asi měli pořídit, abychom byli v obraze … Náš „zasvěcenec“ a autor knih se nám svěřuje s překvapením, že to někdo další zjistil a pustil ven mezi ten (nevyřčeno, ale vnímám to z formulace textu) naivní a neinformovaný lid …

No a ta neskutečná perla je závěrem komentáře na pouhých třech řádcích. "Moc času na přípravy už nemáme... těším se, až začne to tóčo. :)" Tedy autor tohoto sdělení se nám TĚŠÍ, AŽ ZAČNE TO TÓČO. A podle smailíku mu to ještě přijde humorné !!! Může toto pronést normální, soudný člověk ?

Takže na co se nám to autor sdělení vlastně těší ? Možná na to, až ohromné superbouře budou odnášet celé domy, lidé budou lítat vzduchem jak nějaké lístečky a milióny lidí budou umírat … Ale náš „MYSLITEL a VIZIONÁŘ“ bude možná někde v podzemní noře jak krtek (protože to čekal) vrnět jako kočka uspokojením z představy, že on to říkal, že on přece lidi varoval ! 

Takže buďto (slovy z názvu autorovy oblíbené knihy) tady máme v přímém přenosu :

a)      Bláznovství, které symbolizuje do určité míry i vyšinutí části lidstva, neboť část lidí si tato prohlášení a podobné hlášky ještě dokonce předplácí. Mimochodem díky úsilí některých jedinců lze téměř všechny placené články z tohoto webu najít zdarma zde.

b)      Škůdce a nepřítele lidstva, který se už ani netají tím, že tím škůdcem a nepřítelem lidstva je.

Každý nechť si sám odpoví, ke které variantě vysvětlení se více přiklání …

 

Poznámka závěrem :

Ano toto je pouze kritika, myslím ale, že náš web Rahunta již téměř rok ukazuje, jak co dělat a jak pracovat na tom, aby žádný z potenciálně katastrofických scénářů pro lidstvo nenastal. Tímto svým příspěvkem jsem chtěl pouze rychle a aktuálně reagovat na zvrácenost zveřejněnou na jednom čteném webu …

 

Diskusní téma: No je tohleto normální ? Co Vy na to ?

Datum: 24.01.2011

Vložil: jm

Titulek: :) Koukám po čase na rahuntu a

že Vám Pavle ten OSUD.cz leží v žaludku... musí vás z toho občas bolet, ne? Nechcete raději být trošku duchovní, a zjistit, co přesně Vám OSUD odzrcadluje zpět? Kterou část Vaší bytosti?

Nechte nás už být.. díky.
Ať se dílo daří!
jm

Datum: 25.01.2011

Vložil: Pavel N.

Titulek: Re: :) Koukám po čase na rahuntu a

Jeden rádobychytrolín přišel někdy s touhle slovní obezličkou, jak se vykroutit z jakékoliv kritiky a od té doby se český duchovní rybníček motá neustále v nějakém "zrcadlovém bludišti". Místo abys uznal, že si svým prohlášením totálně přestřelil, tak "šup sem se zrcadly", že ? :-)
Zkusím ale na moment přijmout Vaší hru na zrcadla. Takže co Vám JM tolik leží v žaludku ? Odpovím : Všechny ty manipulace, sviňárny mocných, jejich arogance atd. Nebolí Vás z toho občas hlava ? Nechcete raději zjistit, kterou část Vaší bytosti Vám toto odzrcadluje zpět ???

Datum: 22.01.2011

Vložil: Judita

Titulek: No je tohle normalni?Co Vy na to?

Obcas se vratim k clanku,at delam co delam,vzdy mi to prichazi jako hodnoceni,kritizovaniOd zacatku meho Duch.vivoje jme zacinali prave z hodnocenim.Bylo to velice tezke,nakonec jsem se naucila po letech tvrde prace,ze kdyz jsem mela chut jeste nekoho hodnotit,hledala jsem v sobe.Ja vim ze je to tak jak rikate a mate pravdu.Nemyslim,ze je to jine v tomhle formatu.Ja to vidim takhle,snad to bude k uzitku co jsem napsala.S uctou
Judita

Datum: 22.01.2011

Vložil: Pavel N.

Titulek: Re: No je tohle normalni?Co Vy na to?

Paní Judito, Luděk mi už včera říkal, že se Vám můj článeček moc nezamlouvá ... Já ale nepopírám, že to je kritika/hodnocení, vždyť jsem to i sám napsal hned v článku. Rovněž si nemyslím, že jsem dokonalý. Spíše možná tedy jde o to, zda Láska či vyrovnaný/pohodový člověk má vůbec něco, co se mu nelíbí, nahlas komentovat, nebo se jen "schovívavě v duchu pousmát", co ti ostatní občas "vyvádějí za psí kusy" ... ?

Datum: 22.01.2011

Vložil: Judita

Titulek: Re: Re: No je tohle normalni?Co Vy na to?

Pane Pavel,nechci moc oponovat,pro mne jste jedni z nejkvalitnejsich vydavatelu s velkou duverou prave kvuli visoke Duchovni urovni,proto mi nesedi to hodnoceni a kritizivani to uz ani nemluvim.Myslim si,ze by to bylo slo i jinac.Nic ve zlem,s Bozim Pozehnanim. Judita

Datum: 22.01.2011

Vložil: FaLo

Titulek: Osud, osud...

Zdravím,
pravdou je, že mnoho lidí z Osudu díky tomuto negativnímu programování odešlo, ale ještě více přišlo nových, těch, kteří mají po krk lží z veřejných sdělovacích médií a hledají nějaké vysvětlení.... Osud nabízí to na co jsou zvyklí - negativitu, strach, ale z jiného a pravdivějšího pohledu. A JM nabízí to co je poptáváno, jako správný obchodník. O duchovno na Osudu opravdu nejde.
Pro nové příchozí musí být Osud opravdu bomba, otevřeně se píše o tématech o kterých je v mainstremu zakázáno psát, ukazuje svět takový jaký je. Jen přijmout tento nový pohled na svět nutí člověka začít přemýšlet a to je to, proč bych Osud nezatracoval. Po čase možná čtenář pochopí, že Osud mu již nic nového nepřinese a odejde. Ale splnil to co měl - otevřel oči, probudil rozum, otevřel nové obzory. Ohledně té negativity, Osud na tom není hůře jak veřejná média.

Můj osobní dojem, je, že JM se začíná pokládat v poslední době za osobu, která má razítko na chytrost a pravdu. A běda když někdo nesouhlasí. I přes tuto jeho vlastnost, se tam dají najít dobré články.

Datum: 22.01.2011

Vložil: Pavel N.

Titulek: Re: Osud, osud...

Díky za vyjádření. S Vaším náhledem, že nově příchozím (dosud "odkojených" pouze veřejnými médii) může Osud připadat jako bomba, lze vcelku souhlasit. (V této práci není však Osud vůbec ojedinělý ...) Pak by se ale dalo zase diskutovat, zda není ta fáze, než dotyčný pochopí, že "Osud mu již nic nového nepřinese a odejde", u mnoha jedinců příliš dlouhá. Respektive, zda je tento mezikrok skrze web Osud ke skutečnému poznání opravdu nutný ... ?
Rovněž "Osudové" sebeprogramování čtenářů ve stylu "Já jsem hodnej a otevřenej člověk, zato ti/oni druzí jsou mrchy, manipulátoři, skrývači tajemství, neboť jen oni můžou za všechno zlé, co existuje ..." považuji za velmi nebezpečný program, který se poté velmi špatně z lidského podvědomí odstraňuje.

Pokud jde o spolek Poetrie - k tomuto absolutně nic nevím, takže to ani nebudu komentovat.

Datum: 22.01.2011

Vložil: FaLo

Titulek: Re: Re: Osud, osud...

Děkuji za reakci. Vaše níže uvedená poznámka stojí opravdu za zamyšlení :-)
>Rovněž "Osudové" sebeprogramování čtenářů ve stylu "Já jsem hodnej a otevřenej člověk, zato ti/oni druzí jsou mrchy, manipulátoři, skrývači tajemství, neboť jen oni můžou za všechno zlé, co existuje ..." považuji za velmi nebezpečný program, který se poté velmi špatně z lidského podvědomí odstraňuje <

Rád bych vás poprosil o odstranění části mé reakce ohledně spolku Poetrie, pokud to je možné. Není to ze strachu, nebo že bych změnil názor, jen mám dojem, že to sem nepatří. A ostatně je to jejich věc.

Datum: 22.01.2011

Vložil: Pavel N.

Titulek: Re: Re: Re: Osud, osud...

Tak jsem tu část o Poetrii na Vaši žádost odstranil ...