O duchovním poznání a cestě bez dogmat a jiných nesmyslů na konci této Epochy

Trochu jiný pohled na současnou dobu a pár úvah

26.04.2011 08:09

Od našeho kolegy ze severní Moravy - R.Martiníka, jsme dostali již před svátky tento zajímavý e-mail, který přetiskujeme v plném znění, neboť si to zaslouží:

 

Nedávno jsem si opožděně všiml reakce Guyvera na moji výzvu - viz dole https://www.rahunta.cz/news/bludy-a-paranoia-pana-jiriho-novaka-7b-nova-duchovni-cesta-/
Když jsem začal psát odpověď,tak jsem si přitom uvědomil, že jsem dost nekriticky přejímal některé "všeobecně uznávané" informace. Trochu jsem se rozgooglil a příšlo ke mě pár zajímavých informací s jinými úhly pohledu na věc:
 
https://www.viewzone.com/sirius.html Sirius jako dvojče Slunce?
 
https://www.viewzone.com/browndwarfx.html o hnědém trpaslíku - Nibiru
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Teď budu trochu rýpavý, přepnu se natvrdo do módu "hmotař" a proberu hodnověrnost(berte to s rezervou;). Obecně se při interpetaci konce věků a zaručených zpráv kdy to bude, používají cca tři zdroje:
 
1. channeling - bude to asi takhle s tím, že to pak (díky internetové lavině) jedni kazí těm druhým...
 
2. interpretace babylonských, egyptských a mayských odkazů - pár osvícených + sekundární přežvýknutí zástupci bodu 1. a 3.
 
3. vědecké úvahy a propočty stojící na (nejspíš) pomýlených axiomech - viz webové odkazy nahoře a dole
 
Můj dojem je, že se v tomto hodně mlží. Teď mám na mysli i tu více duchovní stránku věci. Jestliže se v několika knihách odkazuje jako na zdroj informací k těm samým bytostem, řádům atp. proč je to pokaždé jinak? Chápu, že je třeba krmit v menších dávkách, aby z toho nebylo "mladým" zle. Proč je ale na jednu stranu někde všechno popsáno jako součást předem promyšleného a velmi pomalého vývoje, kde je i všechno zlé vlastně ve výsledku dobré(např. Kosmokoncepce), oproti jiným verzím(Drunvalo, MCEO..), kde je vše podáno jako důsledek vlastní nezvládnuté moci jisté skupiny bytostí s nádechem Star Trek atmosféry, s tím, že nám hoří u zadku a nejednou už bylo téměř pozdě? Holt jsme asi kvalitní výkvět, když děláme v relativně krátkém časovém horizontu chaos v něčem tak organizovaném jako je Boží plán. Vše je poplatné době, ale určitě se daly použít i lepší paralely, aby to dnes zapadalo :)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
V Rosenkruciánské kosmokoncepci jsem našel k aktuálním událostem toto:
 
str. 197
"Na konci současné epochy veřejně vystoupí nejvyšší zasvěcenec, až si to bude přát dostatečné množství obyčejných lidí, a ti se tomuto vůdci zcela dobrovolně podřídí. Vytvoří se tak jádro budoucí rasy, která se má objevit na počátku šesté epochy. Od té doby bude jednotlivých ras a národů ubývat. Lidstvo se spojí v jediné duchovní bratrstvo, jako tomu bylo před závěrem Lemurské epochy."
 
str.201
"Ještě před zahájením nové epochy musejí vzniknout nová nebesa a nová země;fyzikální vlastnosti Země se změní a její hutnost vzroste."
 
 
Následují odkazy na dílo jistého Rostislava Bičana (min. první dva stojí za to):
 
https://www.bican.webpark.cz/EGY1.html - Nejstarší kryptogram, Egypt 2542 př.n.l - dešifrování mimozemského vzkazu
 
https://bicanr.sweb.cz/MER1.html - Princip organizace sluneční soustavy - 12 planet Sl. soustavy + vlastní interpretace Mayského kalendáře
 
https://bicanr.sweb.cz/VES1.html - Vesmír minulé věčnosti
 
https://www.bican.webpark.cz/FRV.html - Funkce rozpínání vesmíru
 
https://bicanr.sweb.cz/GZH.html - Gravitační zákony versus dvojhvězda
 
https://www.bican.webpark.cz/GRPO.html - Gravitační pole planetární soustavy a gravitační pole galaxie
 
 
Zdraví bratr Skeptik ;)

 

Diskusní téma: Trochu jiný pohled na současnou dobu a pár úvah

Datum: 26.07.2012

Vložil: AlLadin

Titulek: Realita

Ahoj,

dá se spekulovat a spekulovat. V jisté fázi vnitřního rozvoje je přorozené, že bytost hledá, čeho by se chytla. Realita tothoto okamžiku je však taková, že není čas na prázdné spekulace nad informacemi různé kvality a vypreparovávání čehosi z ničeho. V těchto měsících vrcholí obrovské drama, započaté před eony věků, týkající se celého(nejen tohoto) vesmíru.
Týká se nejen této malé krásné planety(i když ve finále především jí), ale celé galaxie. Jsem ve styku s kolektivy evolučních strážců a jediné, co Vám mohu k nakousnutým tématům říci je, že nevedou nikam. MCEO je řeššením, protože jediné pochází od bytostí, jež mají ze své podstaty altruistické zájmy, týkající se všeho života ve vesmíru. Ostatní, do celé věci zapojení pracují, či nevědomě slouží jako loutky vesmírným predátorským rasám a z osobní zkušenosti vím, že jejich zájmy jsou jen úkorné. Mějte na mysli, že jejich možnosti(padlých predátorských) do jisté míry vemi přesahují možnosti i těch pokročilých bytostí
jež jsou zde inakrnovány v rámci pomoci lidské anělské rase a nejen jí.
Bez podpory a pomoci evoučních strážců nejen že se nelze dostat k pravdivým a úplným informacím ale v reále prakticky není možné si udržet vlastní přirozenou transharmonickou, byť velmi okleštěnou energetickou a spirituální integritu evolučního vývoje v rámci organických evolučních systémů věčného života. Pro chytřejší nenechavé hlavy není od věci si prostudovat například rozdíl mezi tolik propagovanou fibobacciho posloupností, s ní souvisejícím modelem tzv. zlatého řezu, čož jsou matematicko-fyzikální (a nejen to) principy konečného života, související s predátorským, úkorným vedením tvorby.
Naproti tomu doporučuji prostudovat posloupnost kyrstovské krystalové spirály. Ta je vyjádřením evolučně organické, jediné skutečně přirozené struktury. vyjadřující principy tvorby boha-zdroje a všech bytostí, jež jsou v trvalé věčné harmonii a jednotě se zdrojem. Je to vzorec věčného života.
Je to prosté, transparentní. A ještě jedna věc - láska a dávání je fyzikálně a energeticky vyjádřitelný proces, stejně jako úkorné principy. Láska má převážně elektrickou povahu a tedy přitahuje, zatímco sobecé jednání naopak. O tom je to přirozené perpetum mobile lásky. Zlo takto fungovat nemůže. Popřemýšlejte o tom. :)
Všem přeji krásný den