O duchovním poznání a cestě bez dogmat a jiných nesmyslů na konci této Epochy

Video : Adora Svitak - Co se dospěláci můžou učit od dětí

19.04.2011 09:26

Převzato :

"Zázračné dítě, Adora Svitak, říká že svět potřebuje "dětinské" myšlení: smělé nápady, divokou tvořivost a zvláště pak optimismus. Adora říká, že velké dětské sny si zaslouží velká očekávání, počínaje ochotou dospělých učit se od dětí stejně tak jako učit děti."

Názor:

Hlavní předmět promluvy dotyčné dívenky je v pořádku, ale forma a hlavně jednostrannost pohledu adolescentní dívenky je zarážející. Nevím jak to vnímáte vy, ale já tam vnímám do jisté míry až aroganci postpubescentního adolescenta, který všechno ví a zná, který chce změnit celý starý svět, který si myslí, že všechno ví nejlépe atd. Bohužel se takto chovají i ezoteričtí postpubescenti, kteří chtějí nové a nové formy duchovního rozvoje, přitom v podstatě nahrazují již vyzkoušené znalosti do nového hávu, ale bohužel pomíjí ducha poznaného a v praxi ověřeného. Ano chovejme se jako děti v čistotě a otevřené bezprostřednosti, ale abychom mohli tvořit nové, musíme mít nějaké základy, na kterých teprve můžeme stavět. Dnes je velice módní vystoupit s proklamací a především neověřitelnou fikcí, která je vydávaná jako fakt. Kdo nemá vypěstované vnitřní nástroje k tomu, aby tato prohlášení si mohl každý za sebe ověřit, stává se otrokem manipulátorů a falešných proroků.

LK

https://www.ted.com/talks/view/lang/cze//id/815

 

Diskusní téma: Video : Adora Svitak - Co se dospěláci můžou učit od dětí

Datum: 19.04.2011

Vložil: Erien

Titulek: Jen tak

Na tohle se nedá nic říct. Spíš mi to připadá jako dokonale naučená básnička pro publiku. Hodně vědeckých slov o společnosti a chybách všech a ve všem. Jenže naše zrcadlo se dívá a nastavuje nám okolnosti které zrovna nyní potřebujeme. Ztišme se a zajděme si sami k sobě vyslechnout, proč se to či ono děje. Nic není náhoda.