O duchovním poznání a cestě bez dogmat a jiných nesmyslů na konci této Epochy

Význam potravinových doplňků (očistná síla původních pramenů přírody)

26.11.2010 09:58

Vážení čtenáři a čtenářky, dovolujeme si vám přinést několik informací ohledně doplňků stravy z přírodních zdrojů. Nechceme nikomu dělat reklamu na jeho výrobky, ale tyto produkty jsou opravdu dobré. Někdy stačí jen o podobném vědět jako info pro své blízké či známé. Pokud o těchto produktech budete chtít vědět více podívejte se na tyto stránky: https://www.puvodniprameny.cz/index.php?language=cs  Doporučujeme tyto informace i proto, že se můžete na podobné preparáty nebo jejich jednotlivé složky naladit skrze vědomí a jejich léčebnou informací impregnovat vlastní životní sílu nebo vlévanou energii Světla a Lásky, nebo podle vzkušeností a vlastní praxe některou z potřebných živlových či fluidálních energií.

LK

 

 

VÝZNAM POTRAVNÍCH DOPLŇKŮ PRO DNEŠNÍ DOBU ANEB

OBJEVME ZNOVU OČISTNOU SÍLU PŮVODNÍCH PRAMENŮ PŘÍRODY

 

Dnešní doba na nás klade obrovské nároky. Výsledkem trvalého fyzického i psychického přetěžování organismu je masový nárůst tzv. civilizačních chorob. Mezi nejčastější patří srdečně-cévní nemoci, rakovinné bujení, alergie, neplodnost, kožní problémy, oslabená imunita, stres, deprese a řada dalších psychických poruch.

Projekt Původní Prameny si vytkl za cíl přivést svou činností i svými produkty co nejvíce lidí na cestu, ze které naše racionální a přetechnizovaná civilizace před časem sešla. Tato cesta je podle našeho názoru jediná: návrat k čistým, ozdravným Původním Pramenům matky Přírody na fyzické, mentální i duchovní úrovni, ať již ve formě přirozené stravy, čistě přírodních rostlinných potravních doplňků či léčivých sil vody, minerálů a bylin. Neméně důležité jsou také pozitivní změny v myšlení a vnímání okolního světa a následné radikální přebudování hodnotového žebříčku každého z nás.

Jednou z možností, jak probudit dřímající duchovní jiskru v našem nitru, je převzetí plné osobní zodpovědnosti za stav svého těla i ducha – tedy za své zdraví. Je tisíciletími prověřeno, že nejjednodušší a přitom zároveň nejúčinnější způsob, jak pečovat o své zdraví, je správný výběr a množství toho, co jíme a pijeme – tedy vyvážená, pestrá a harmonická životospráva.

Drtivá většina z nás si je dobře vědoma smutného faktu, že převážná část potravin v obchodech je nepřirozeně upravena pomocí barviv, konzervantů, zvýrazňovačů chuti, emulgátorů a dalších chemikálií. Dokonce i v prodejnách zdravé výživy je část nabízených produktů takto „chemicky vylepšena“. I pro ty z nás, kteří mají zahrádku s několika ovocnými stromy či záhonky zeleniny, je prakticky nemožné, stát se plně soběstačnými v produkci potravin pro krytí spotřeby vlastní rodiny.

Další problém tkví ve faktu, že především mladší část populace si ve jménu přiblížení se k „americkému snu“, zcela dobrovolně navlékla na krk oprátku upletenou ze sebevražedné kombinace „fast foodové a supermarketové“ stravy. Každému člověku, kterému ještě zbyla špetka citu a zdravého rozumu a který v prodejně potravin nahlédne do nákupního vozíku většiny mladých maminek, musí doslova hrůzou běhat mráz po zádech. Zdrcující dojem korunuje malé dítě, trůnící v sedačce nákupního vozíku a blaženě třímající v ručičce buď co nejbarevnější lízátko, či kelímek jogurtu s takřka nekonečnou dobou trvanlivosti a navíc s „extra velkými kousky ovoce, plný cereálií, kalcia, vitamínů a živých kultur podporujících imunitu“. U pokladny pak ještě maminka přikoupí dva balíčky „light“ cigaret a velké balení žvýkaček známé značky a bez cukru, u nichž „klinické studie prokázaly, že jejich žvýkání po každém jídle je nejlepší prevencí zubního kazu“.

Jsme přesvědčeni, že jedna z cest, jak prorazit tento zdánlivě bludný kruh, je zařazení kvalitních širokospektrálních a čistě rostlinných potravních doplňků do každodenního jídelníčku alespoň těch z nás, kterým vlastní zdraví není ještě úplně lhostejné. Potravní doplňky nejsou dnes pouze módní či doporučované, ale jsou dle našeho názoru naprosto nezbytné pro udření trvalého zdraví. Dodávají totiž do našeho zcela nepřirozeného jídelníčku pouze to, co v něm tak zoufale chybí. Ještě před sto lety tvořila téměř 70% denního objemu stravy průměrného Evropana rostlinná složka a necelých 30% připadalo na živočišné produkty. Dnes je poměr obrácený. Našemu tělu naprosto chybí vláknina, „zelená živá strava“, vitamíny a minerály v přírodní formě, ale především fytolátky – což je souborný název pro obrovský komplex bioaktivních sloučenin, které najdeme pouze v rostlinných tělech. Jak jasně prokázaly výzkumy v posledním desetiletí, právě fytolátky jsou naprosto nezbytné pro zachování trvalé tělesné a duševní rovnováhy našeho organismu – tedy stavu zdraví.

Řekněme si nyní, které aspekty našeho zdravotního stavu můžeme dobrými potravními doplňky ovlivnit:

Prvořadým úkolem těchto produktů je prevence – tedy předcházení onemocnění. Důležitost a nezastupitelnost prevence chorob snad nejlépe vystihuje následující východní moudrost: „Začít léčit nemoc až ve chvíli, kdy už probíhá, je stejné, jako začít kopat studnu teprve tehdy, když už umíráme žízní.“

Druhou prioritou působení těchto preparátů je odstranění skutečné příčiny nemoci. Současná „chemická“medicína v drtivé většině případů pouze tlumí následky onemocnění (bolesti, oběhové potíže, ekzémy, alergie, hormonální poruchy apod.), ale nejde ke kořeni problému – tedy k nalezení a definování pravé příčiny nemoci. Tím, že širokospektrální preparáty tělo zároveň detoxikují, regenerují, posilují imunitu a nastolují rovnováhu všech orgánových okruhů, je na celý organismus působeno komplexně. Zde je velmi důležité uvědomit si, že pravá příčina nemoci tkví vždy v psychické – přesněji řečeno v duchovní sféře. Např. oslabené ledviny indikují nejen špatný pitný režim, ale především dlouhodobý stres, strach a konfliktní mezilidské vztahy; přetížená játra nejsou jen výsledkem špatné životosprávy, ale vypovídají především o nezpracovaných a neventilovaných emocích typu zloba, vztek, lítost apod.

Tím, že naše preparáty nesou silnou bioinformaci, jsou schopny systematicky působit na pravou příčinu choroby na vibrační úrovni a postupně ji v biopoli člověka eliminovat.

Nejdůležitějším úkolem potravních doplňků je dokonalé zharmonizování tělesných i duševních funkcí organismu pomocí přirozeného a systematického doplňování ozdravných rostlinných substancí a bioinformací. Snad se někomu může zdát směšné řešit své zdravotní obtíže změnou jídelníčku a pitného režimu, avšak již staří Číňané dobře věděli, že: „Nemoc začíná v břiše“ – jinými slovy, že náš zdravotní stav ovlivňuje především právě skladba a pestrost naší stravy. Mějme úctu k moudrosti předků – budeme za to bohatě odměněni výrazným zlepšením celé řady našich zdravotních problémů. Pro ty z vás, kteří si již uvědomili zásadní význam životosprávy a pitného režimu pro náš zdravotní stav, jsme sestavili následující orientační tabulku. Poznáme z ní, které potraviny a nápoje proces detoxikace a regenerace organismu urychlují a podporují, a které druhy jídel a nápojů ozdravný proces naopak zbrzďují, či zcela znemožňují. Zároveň si z tabulky můžeme osvojit základní zásady tzv. „zdravé“, ale přesněji řečeno normální životosprávy.

 

VHODNÉ POTRAVINY

NEVHODNÉ POTRAVINY

Ovoce – preferujeme náš podnební pás

Maso hovězí, vepřové, uzeniny, paštiky apod.

Zelenina – preferujeme domácí produkci

Konzervy všeho druhu

Luštěniny – čočka, hrách, fazole

Mléko průmyslově zpracované – trvanlivé

Ovesné vločky, pšeničné klíčky

Kakao a čokoláda

Pohanka, jáhly, kroupy, kuskus

Sýry tavené a s přidaným škrobem

Semínka – dýňová, lněná, slunečnicová, sezamová

Potraviny barvené, dochucované, trvanlivé

Rýže natural, nebo parboiled

Pečivo bílé a s obsahem cukru

Maso drůbeží a králičí – pouze z domácího chovu

Potraviny přesolené (chipsy, slané tyčinky apod.)

Ryby mořské i sladkovodní (ne konzervy)

Hořčice, kečupy, majonézy, dresinky

Ořechy vlašské, lískové, mandle – čerstvé!

Vejce z velkochovů

Mléčné výrobky kysané – kefír, acidofilní mléko

Tuky rostlinné ztužené (Rama, Flora aj.)

Rostlinné oleje – olivový, méně slunečnicový

Brambory – hlavně na jaře – solanin!

Máslo čerstvé – malé množství

Bílý cukr a potraviny s jeho obsahem

Pečivo celozrnné – graham, špalda

Kořenící směsi chemicky dochucované

Cukr přírodní – hnědý – malé množství

Pochutiny – oplatky, bonbóny, zákusky apod.

Med květový – pouze z domácí produkce

Jogurty ovocné s dlouhou trvanlivostí

Sýry tvrdé – cihla, kozí, tvarůžky

Těstoviny z bílé mouky

Těstoviny celozrnné

Sladidla umělá (aspartam, sacharin aj.)

Řasy sladkovodní i mořské

Bujóny - kostky polévkové

Koření jednodruhová (zázvor, zelený pepř, kurkuma)

Tekuté koření typu Maggi

Bylinná koření (dobromysl, tymián, bazalka)

Smažené pokrmy – hranolky, hamburgery apod.

Rostlinné maso (Robi, Seitan, Klaso)

Zmrzlina s chemickými konzervanty a barvivy

VHODNÉ NÁPOJE

NEVHODNÉ NÁPOJE

Voda pramenitá

Černá káva (zvláště s mlékem)

Čaje bylinné – střídat!

Alkohol

Rooiboss – čajovníkovec kapský

Nápoje s cukrem a CO2 (Cola, Fanta, Sprite aj.)

Čaj zelený

Ovocné šťávy chemicky upravené

Kávoviny (Žitovka, Špaldové kafe, Melta)

Minerálky – pravidelně velké množství

Ovocné šťávy čerstvé – ředěné vodou

Energetické nápoje (Red Bull, Semtex, aj.)

 

 

Zde bychom chtěli zdůraznit, že každý z nás je obdařen svobodnou vůlí. Proto, prosím, neberte výše uvedené rozdělení potravin a nápojů, jako dogma či jedinou správnou cestu, ale spíše jako podnět k zamyšlení se nad vlastními stravovacími návyky a jejich dopadem na váš vlastní zdravotní stav.

Diskusní téma: Význam potravinových doplňků (očistná síla původních pramenů přírody)

Datum: 27.11.2010

Vložil: Marek

Titulek: Voda

Dobrý den. Musím přiznat, že pár nevhodných potravin do sebe ještě dávám. Ale co sem se naučil, je pít vodu. Hlavně v práci, kde máme fakt výborný zdroj čisté vody. Spolupracovníci sice nevěřícně kroutí hlavou, mě je zase blbě při pohledu na ty jejich koly. A při psaní tohoto příspěvku si vychutnávám Valašskou kyšku... :-)

Datum: 27.11.2010

Vložil: LK

Titulek: Re: Voda

Zdravím vás Marku, my s kolegou pijeme také vodu s radostí, především strukturovanou, jen kolega nechce jí doplňovat(smích). Nyní jsme se dali opět na ovocné a zeleninové fresh šťávy, no samozřejmě super. Tím že si je děláme ve firmě, je zde jak v fresh baru. Dokonce uvažujeme, že bychom je zavedli jako pohyblivé místa prodeje za přijatelnější ceny než je obvyklé (úsměv). Já si tedy docela tu kolu nebo kofolu dám, ale je to podle toho kdy si o to tělo řekne. Myslím si že je potřeba své tělo poslouchat co potřebuje a proč. Pokud to není jen obyčejné chtění, tak proč ne. Každý jsme jinný, proto nelze nic vydávat jako absolutní radu, proto zde dáváme více naznačených směrů ve všem.... Jestli je to tak kyška, kterou mám na mysli osobně, tak dobrou chuť, mám kyšku také rád. Když jsem chodil v Brně na Akademii, tak to bylo každý den po plavání v Lužánkách, jako snídaně... Nic lepšího neznám, takže díky za pěknou vzpomínku (úsměv)... Přeji pěkný víkend a pití dobré vody.