O duchovním poznání a cestě bez dogmat a jiných nesmyslů na konci této Epochy

Kvasinkové infekce - candida albicans

21.03.2011 09:00

Vážení čtenáři a čtenářky, toto téma jsem vybral, protože je pro většinu lidí velice ožehavým tématem a samotných kvasinek je  velice obtížné se zbavit. Nemyslím si však, že  bychom se měli určitým tématům vyhýbat. Naopak je potřeba tyto témata  poznat o  co jde a probrat je tak, aby nám nedělaly problémy.....

LK


 

Jak škodí kvasinky v lidském těle?

Výměšky kvasinek patří k nejzhoubnějším rakovinotvorným látkám - tyto "výkaly" těžce narušují stěny buněk. Buňky v jejich přítomnosti oxidují a hnědnou (asi jako rozkrojené jablko), dělí se na polovinu a toto dělení se neustále zrychluje. Různé "idy", které se u nás vzápětí objevují (bronchitidy, laryngitidy aj.) jsou důkazem, že se tělo snaží poškozených buněk zbavit. Častým příznakem přemnožení candidy (a ubývání schopnosti imunitního systému tělo bránit) bývají anginy a zduření lymfatických uzlin. Antibiotika nemívají valný účinek - často dokonce hubí spoustu dalších bakterií, včetně těch, které tělo potřebuje, a candidě přitom nijak moc neublíží. To ovšem neznamená, že by s candidou nešlo bojovat. Přírodní postupy bývají docela úspěšné - vždycky ovšem musí být soustavné a komplexní, ojedinělé "kampaně" nemívají valný význam.

Tak například se ukazuje, že candidě je velice nepříjemné prostředí acidobazické rovnováhy organizmu, kdežto v každém jiném prostředí se cítí jako "ryba ve vodě". V kyselém je candida rychlá, pohyblivá, snadno se šíří i do nejvzdálenějších míst. V alkalizovaném je naproti tomu líná, lepkavá, snadno ulpívá na jakémkoli obrysu, v místech takto postižených vytváří skládky a podmínky pro vznik cyst i nádorů. Tento alkalický stav, doprovázený navíc spoustou hlenů - je nebezpečnější. "Usazená" candida se totiž "zabydluje" na stěnách střev, tvoří zde podhoubí a střeva perforuje. Je logické, že k dalším krokům musí nutně patřit omezení všeho, co v těle vytváří kyseliny (bílé pečivo, moučníky, zavařeniny, káva, cukr, maso a zejména uzeniny, vývary z mas, víno, ale současně i všechny potraviny s obsahem barviv a konzervantů a například megadávky syntetického vitamínu C), a současně také všechno, co tělo příliš alkalizuje - brambory, mléko a mléčné výrobky (kromě omezeného množství jogurtů a tvarohu), oříšky a další. Lidé s kandidózou by neměli podcenit žádnou maličkost, například ani tu, že soja podporuje její růst a že pokud už budou mít chuť na ryby, je třeba dávat přednost mořským před rybničními. Doslova nenahraditelným prostředkem při potlačování candidy je česnek nebo alespoň česnekové tablety. Česnek má nejen silný protihoubový účinek, ale obsahuje také germánium, které je pravděpodobně protirakovinné. Ani při užívání česneku jako léku nemají smysl "kampaně" - už při jeho vysazení na 3 až 5 dnů se candida opět pomnoží na původní úroveň a nezbyde nám, než začít s česnekem od začátku.

Jak poznat Candidózu ?

Příznaky kvasinkové nákazy u dospělých jsou často natolik všeobecné, že je lékař bez dalších diagnostických opatření jen velmi těžko může přičíst na vrub kvasinkové nákaze.

Výčet sahá od chronických infekcí a bolestí hlavy přes chronickou únavu nebo deprese až po bolesti nervů a kloubů. Tyto plíživé příznaky mohou vystupovat samy nebo v kombinaci s jinými příznaky a mohou být více či méně výrazné. Jiné obtíže naopak zřetelně ukazují na příčinu onemocnění.

Kůže. Kvasinková nákaza se projevuje hlavně obtěžujícím svěděním. Povrch kůže je bělavý a často šupinatý nebo se tvoří malé puchýřky.

Nehty. Kvasinky se usazují za nehty na nohou i na rukou. Vytvářejí bělavá až nažloutlá prosvětlení, nehet se pomalu uvolňuje z lůžka a zbarvuje se.

Trávicí orgány. V popředí obrazu nemoci stojí u dospělých nadýmání s bolestivými kolikami, především po požití sladkých jídel. To je způsobeno tím, že kvasinky vyrábějí ve střevě plyny. Někdy se vytvoří tolik plynu, že se břicho silně vyklene a bránice (pro dýchání velmi důležitý sval mezi dutinou hrudní a břišní) je tlačena směrem nahoru. To může zvláště negativně ovlivnit nález u lidí, kteří mají poškozené srdce nebo plíce jinou nemocí. Vyklenutí bránice má za následek dechovou nedostatečnost a výrazně sníženou toleranci zátěže.

Zůstanou-li kvasinky ve střevě delší dobu, může vést chronické dráždění střevní sliznice k průjmům. Houbové jedy narušují činnost střevní svaloviny a vyvolávají zácpu, Tak dochází střídavě k průjmům a zácpám.

Úporným svěděním na sebe upozorní kvasinky, které se dostaly až ke konečníku. Dojde-li škrábáním k poranění kůže konečníku, může vzniknout mokvavý, špatně se hojící ekzém.

Candida při svém množení může přejít k problémům se vředy na dvanáctníku nebo žlučovým kamenům. Což se projevuje bolestí v pravém podžebří.

Uši. Jsou-li kvasinky přeneseny do vnějšího zvukovodu, může počáteční svědění přejít v silné bolesti, které jsou bolesti ucha vyvolány zánětem. Kandida může také vyvolat šumění až pískání v uších.

Pohlavní orgány. V oblasti ženských pohlavních orgánů je nejdříve nápadný bílý výtok, který je doprovázen intenzívním svěděním. U mužů může kvasinková nákaza v oblasti genitálií také vést k výtoku a ke svědění, ovšem později než u žen. Kvasinkové jedy mohou narušit produkci hormonů v těle, následkem čehož často polevuje u mužů i u žen sexuální touha. Sexuální nezájem pak vede k nespokojenosti v partnerském vztahu, čímž se okruh problémů rozšiřuje. Útěcha je hledána v jídle, především ve sladkostech, a často, bohužel, i v alkoholu. Vydatný nadbytek uhlovodanů vyživuje patogenní kvasinky, čímž se frigidita prohlubuje. Začarovaný kruh se uzavírá. Přibraná kila nepřidají na kráse ani na spokojenosti.

Zdravotní obtíže způsobené Candidou:

Nedostatek minerálů a vitaminů vyvolaný kvasinkami může vést k vypadávání vlasů, lámavosti nehtů, chronickým ekzémům a ke kazivosti zubů. Houbové jedy mohou vyvolávat bolesti hlavy, migrénu, bolesti kloubů, svalů.

Následkem celkového oslabení imunitního systému se snáze prosadí alergie, chronické záněty a jiné nemoci. Asi 90 % nemocných s neurodermatidou trpí současně kvasinkami ve střevě. Nedá se však říci, zda předcházela neurodermatida kvasinkovému onemocnění či naopak.

Také astma bronchiale, lupenka (psoriasis) a revma jsou zhoršení alergie, tedy kvasinky mohou původně stát i za těmito problémy.


Přemnožené kvasinky mohou poškozovat různé orgány a funkční systémy lidského těla a mohou pak způsobovat tyto konkrétní zdravotní obtíže: v endokrinním systému: porucha nadledvinek; porucha štítné žlázy; hypoglykémie; cukrovka / v reprodukčním systému: nepravidelná menstruace; PMS; zánět prostaty / v trávicím ústrojí: nadýmání; zácpa; průjem; bolesti střev; zánět tlustého střeva; zápach z úst / v nervovém systému: úzkost; poruchy pozornosti; deprese; podrážděnost; hyperaktivita; špatná paměť / kožní poruchy: akné; suchá kůže; svědění; ekzém; ztráta vlasů / z dalších obtíží: vysoký či příliš nízký krevní tlak; bolesti svalů; nespavost; nadváha, podváha; pálení očí, oteklé oči; alergie; chronické infekce; zimomřivost; třes; chronická únava; celková vyčerpanost; brnění.......

 

Protikvasinková dieta

Při protikvasinkové dietě je třeba nejíst žádné potraviny, které (1) buďto kvasinky (či plísně) přímo obsahují tj. např. droždí, kvašené potraviny, potraviny ne zcela čerstvé (kvasinky a plísně už se v nich stačily namnožit), anebo (2) kvasinkám přítomným v našem těle umožňují snadné množení, tedy potraviny s obsahem jednoduchých cukrů a potraviny z bílé mouky a bílé rýže. Dále je vhodné nejíst potraviny s konzervanty, barvivy a dalšími "éčky", protože naše játra a lymfatický systém čeká velká práce s odstraňováním těl mrtvých kvasinek a jejich toxinů. Další zatěžování jater a lymfatického systému "éčky" je proto krajně nevhodné. Dále je třeba omezit solení. Rovněž je třeba přestat konzumovat červené maso, opět z důvodu šetření jater a tentokrát i ledvin. Zde je výčet vhodných potravin.

Zakázané potraviny:

  • Cukr v jakékoliv podobě, tedy jak bílý cukr, tak hnědý cukr, rovněž hroznový cukr (Glukopur) a ovocný cukr (fruktóza), vlastně veškeré sladkosti i sladké ovoce (banány, jablka). Neexistuje totiž nic kyselinotvornějšího..
  • Nasycené tuky !!! (máslo, mléko, ale také nic smaženého)
  • Droždí, a tedy i veškeré kynuté pečivo, tj. pečivo, které se běžně prodává v obchodech, jíst nelze, ať už je z bílé mouky, z celozrnné mouky nebo z mouky grahamové. Dále nelze jíst knedlíky kynuté droždím. Pro pečivo pečené doma bohužel nelze použít ani žitný kvásek, protože obsahuje kvasinky.
  • Sójové potraviny (včetně sójového oleje, sójového mléka a tofu)
  • Mléko a mléčné výrobky (s výjimkou zakysaných a kozích), jsou totiž hlenotvorné, což je prostředí, ve kterém kvasinky dobře prospívají.Vyjímkou jsou kozí produkty,
    více informací o kozích výrobcích najdete zde.
  • Hodně sladké ovoce jako jsou banány, hroznové víno, hrušky, datle, melouny ...
  • Mouka a výrobky z ní. Obsahují lepek, což zabraňuje vstřebávání živin ve střevech.
  • Loupaná bílá rýže (hodně kyselinotvorné).//povolená je Rýže Natural, nebo hnědá UncleBens//
  • Červené maso (vepřové, hovězí, skopové).
  • Veškeré uzeniny.
  • Alkohol.

Teď jste si asi položili otázku, co tedy vlastně proboha můžete jíst. V následujícím výčtu jsou uvedeny potraviny, kterými můžete nahradit potraviny zakázané, a dále jsou zde potraviny, které je vhodné konzumovat, protože podporují správnou funkci organismu.

Povolené a vhodné potraviny:

  • Pohanka, občas jáhly protože obsahují velké množství sacharidů a je to tzv pololepkový výrobek.
  • Kukuřičná mouka (pozor, nedá se z ní péct, protože neobsahuje lepek, je vhodná na zahušťování omáček a polívek.
  • Celozrnná pšeničná mouka, pokud po ní nemáte trávicí potíže.
  • Veškerá zelenina - zvláště pórek, celer, ředkvičky, cibule, česnek atd...
  • Mražené zeleninové směsi.
  • Luštěniny (čočka, fazole, cizrna).
  • Houby (žampiony, hřiby ...). Běžné (jedlé) houby je možno konzumovat, jediný problém je s obtížnější stravitelností. Kdo nemá trávicí systém v pořádku (což může být způsobeno třeba činností kvasinek), asi by se měl konzumaci hub spíše vyhnout. Z hlediska přemnožení hub v našem těle jsou však jedlé houby bezpečné. Kvasinky a plísně patří rovněž mezi houby, ale liší se od jedlých hub tím, že se v našem těle mohou množit. Jedlé houby se v našem těle množit nemohou. Mimo jiné proto, že před konzumací se vaří, takže je jíme už mrtvé. Jedlé houby neslouží ani jako zásadní zdroj potravy pro kvasinky a plísně v našem těle, takže i z tohoto hlediska je jejich konzumace v pořádku. U kvasinek je ještě jeden důvod, proč vyvolávají u některých lidí značné zdravotní potíže, tento důvod už se týká pouze lidí citlivých na látky zvané mannany, které se vyskytují v některých houbách. V kvasinkách jsou tyto látky obsaženy (a jsou v nich, i když jsou kvasinky mrtvé, tedy např. v droždí po upečení pečiva). V jedlých houbách mannany obsaženy nejsou, proto je konzumace hub bezpečná i z tohoto hlediska.
  • Nepříliš sladké ovoce - citrón, grapefruit , kiwi, jablka.
  • Velmi vzácně - jogurty s živými kulturami (obzvláště dobré jsou kozí, dostání v síti TESCO).
  • 2x za týden, ryby v malém množství.
  • Semena - dýňová semena, lněné semeno.
  • Bylinky - jen neostré, majoránka, oregáno, kurkuma, skořice.
  • Velice vhodné jsou doplňky výživy jako je Mladý Ječmen, nebo Alfa Alfa. Pokud se budete stravovat těmito potravinami, kvasinky prakticky zmizí skoro okamžitě. 2-3 měsíce a vymřou hlady. Jsou přecejenom nejvíce zastoupeny v tlustém střevě, takže pokud se množství potravy spotřebuje aniž by tam došlo, nemají nejmenší šanci na přežití.

 

Pokud dodržíte tyto zásady, tělu se velmi odlehči a začne se regenerovat. Čím méně mají vnitřní orgány práce, tím lépe a léčba je rychlejší. Pokud se člověk začne spoléhat na tabletky, je v začarovaném kruhu...Komu se chete klanět duchu nebo hmotě?

Nejlepší čistič střev je kyselina solná tvořící se v žaludku na lačno.

Candidu také velmi účinně ničí koloidní stříbro.

Hlad je skrytá žízeň proto by jsme měli hodně pít a to hlavně čaje jako je Lapacho, bancha, kopřiva,
varuna, vrbovka, nimba, dále pak na večer před spaním je vhodné podpořit játra ostropestřecem.

 

Silný ozdravující a urychlující efekt se také dostavuje při dodržování zásad orgánových hodin, hlavně nejíst na večer.


Jiná cesta ke zdravi vlastně není,

vše je jen na vás a vaší pevné vůli...

 

Žijete proto, aby jste jedli? A nebo jíte proto, aby jste žili?

Nebo zkuste nejíst vůbec což je nejkratší způsob - půst aneb nejůčinější a nejstarší všelék

 

 

 Převzato z : https://www.pi-centrum.kvalitne.cz/index.php?page=clanek-detail&id=16&PHPSESSID=7a9cef0aefcf7ea17090227be2dc90d9

Diskusní téma: Kvasinkové infekce - candida albicans

Datum: 29.12.2020

Vložil: JoshuaPaisp

Titulek: Russian Manhattan

[b]New-York Escort: [url=https://nuru-massage-ny.com]best massage queens[/url][/b]

Good day! Our employees those who make your current daily life much easier . Organization that operates more than 13 years.

Characteristic sign our nuru salon is not an enforced setting. We optimize sites to develop.
We can offer all of you try some type massage techniques soon. Employees of our company we are waiting you in our SPA.

Datum: 01.01.2021

Vložil: ecoSes

Titulek: Грамотно изготовляем Автономная канализация для дома купить

[b][url=https://eco-corporation.ru]Установить септик домов[/url][/b]

Для вас мы предлагаем высококлассные сервис по монтажу автономной канализации под ключ, владеем исключительной методикой и частным подходом к работе.
Автономная канализация - наиболее востребованная часть технических коммуникаций
Дабы не ошибиться с выбором, рекомендуется учитывать характеристики самого дачи (либо коттеджа), габариты участка земли.
Автономная канализация цена под ключ-это сегодня наш профиль
Максимальное внимание к клиенту

Datum: 06.10.2020

Vložil: GlennaElisa

Titulek: Domestic house cleaning services Midtown Manhattan

[b][url=https://www.cleaning-master.com]move-in cleaning[/url][/b]
Service Cleaning Staten Island was created in 2012 with a clear task: to perform a highly professional cleaning services in friendly manner that is not only which not just delights and satisfies all ours client! With deep cleaning, our employees cleansing elements refrigerator in the house . Competent employees "Cleaning Service" always ready decide varied problem, associated with guidance order. You always can call in "Cleaning Service" - our employees to the conscience cope with the work of any volume. Our Created Cleaning the holding located give you any help and solve this a problem! Our firm we carry out cleaning services(MAIDS DOWNTOWN) exclusively by means of eco-means, they absolutely safe and not even litter environment atmosphere. This the specialized company Williamsburg presents large set service on cleaning, you left only to choose the right, appropriate to you type of cleaning, and contact to our company for professional help. In our the company hourly work employee. This a highly large cleaning , that will leave your family hearth spotless . Regardless on , moving you or not Clean Master can be there to help to bring your personal old or new house exemplary appearance.We have involved only qualified masters, having the required practical experience. CLEANING MASTER Bococa apply excellent, not harmful detergents and scouring materials, reliable, professional and high quality equipment.Our organization provides services for cleaning - professional (industrial) cleaning. Cleaning famous company Clinton Hill- carries out production activity on cleaning.

Datum: 01.01.2021

Vložil: ecoSes

Titulek: Выгодно совершаем Пластиковый септик

[b][url=https://eco-corporation.ru]Установить септик на даче[/url][/b]

Всем известно, что профессионализм - это сегодня наиболее важное
Это в целом предоставляет вам гарантию того момента, что автономная канализация работает без перебоев в течение многих лет.
Автономная канализация цена под ключ-это сегодня наш профиль
Обеспечиваем лучший завершающий результат
Для вас мы предлагаем высококлассные сервис по монтажу автономной канализации под ключ, владеем исключительной методикой и частным подходом к работе.

Datum: 04.10.2020

Vložil: Rickeyceall

Titulek: seo продвижение сайтов google Москва

Наша компания занимается расскруткой продвижение сайта буржунет совершенно не дорого. В случае, если у вас существует свой бизнес, тогда рано или поздно вы лично осознаете, что без оптимизация и продвижение сайтов сшау вас нет возможности работать дальше. Сейчас фирма, которая подумывают о собственном будущем развитии, должна иметь веб-сайт для seo продвижение сайтов google. продвижение англоязычного сайта в google- способ, используя который возможно приобретать новых покупателей, и дополнительно получить проценты, с тем чтобы рассказать об наличии вашей собственной производственной компании, её продуктах, функциях. Специализированная международная фирма сделать для вашей фирмы инструмент, с помощью которого вы сможете залучать правильных партнеров, получать прибыль и расти.Продающийся сайт- лицо фирмы, в связи с этим имеет значение, кому вы доверяете создание своего веб страницы. Мы - команда профи, которые имеют обширный практический опыт конструирования электронную коммерцию с нуля, направления, разработанного типа. Сотрудники нашей фирмы неизменно действуем по результатом. Международная компания сумеет предоставить всем нашим заказчикам профессиональное сопровождение по доступной антикризисной расценке.Вы можете сделать заказ онлайн-визитку, рекламный сайт. Не сомневайтесь, что ваш портал будет разработан высококлассно, с разными самыми новыми технологиями.


[url=https://apistudio.ru]продвижение в буржунете[/url]

Datum: 30.09.2020

Vložil: ecoSes

Titulek: Профессионально работаем

[b][url=https://eco-corporation.ru][/url][/b]

Datum: 29.12.2020

Vložil: JoshuaPaisp

Titulek: body rub New Yourk

[b]Nuru Massage: [url=https://nuru-massage-ny.com]tantric massage[/url][/b]

We greet you! We those who make your current life much easier . Our organization that gives you massage .

Special quality our Relaxing salon is not an enforced setting. We optimize sites to search promotion.
We can offer for you try different type massage methods alreadytoday. Our company looking forward to client in our salon.

Datum: 01.01.2021

Vložil: ecoSes

Titulek: Необходимо сооружаем Установить септик домов

[b][url=https://eco-corporation.ru]Септик для дачи непостоянного проживания[/url][/b]

Максимальное внимание к клиенту
Обеспечиваем лучший завершающий результат
Автономная канализация - наиболее востребованная часть технических коммуникаций
Большой уровень производства септиков
Высококачественное сопровождение

Datum: 27.09.2020

Vložil: CindyByday

Titulek: Home cleaning service provider Riverdale

Springtime cleansing is certainly not just commonplace to clear away dust as well as gunk. However our company require to carry out an analysis of winter garments. Coming from unneeded points to get rid of, you need to have to tidy and determine the storage. Throw out the rubbish and also offer on your own an additional promise certainly not to spare unnecessary junk. Tidy the walls and roofs, clean the home windows, permit the springtime in to the house, drive off the hibernation.

Cleaning in NYC - is the provision of specialized companies for spring cleansing of areas as well as adjacent regions, along with sustaining tidiness. The blend of top notch job and also budget friendly prices is actually a symbolic function that identifies our cleansing business in the NJ cleaning company market.
Our slogan: " The very best quality - low prices!" and you could be sure of that! In our company, extremely economical rates for all sorts of cleaning services.
We promise you the stipulation of expert cleaning services at a higher degree. Experts masterfully understand the methods of cleansing along with making use of present day high-tech equipment and also focused chemicals. With all this, the prices for our solutions are actually much lower than the significant cleansing business.

Purchasing such a company as " Springtime Cleaning" in our business, you receive the possibility of premium cleansing of the adjoining area of our home. Our company supply cleansing where others may not adapt. Our team will certainly relate to you even though you are at the additional apocalypse and carry out the cleaning at the highest level. Merely give us a call.

Housekeeping lady Chelsea : [url=https://springcleaning.pro]spring cleaning[/url]

Datum: 22.09.2020

Vložil: Williammak

Titulek: Магазин автозапчастей с доставкой

Мы ппредоставим любую запасную часть взжатый срок напрямую к вам в дом автозапчасти ru интернет магазин для иномарок : [url=https://autocomponent63.ru/]компания автозапчастей[/url].
Кроме стремления предоставить обширный ассортиментный выбор автомобильных аксессуаров, наша фирма также постоянно выполняем работы над уровнем обслуживания . Из-за ассортимента масштабов и типов автомобилей каждой модели, наши сотрудники использовали поэтапную схему заказа. Таковым способом, мыможем не делать упущений и закупок несвоевременных запчастей.
Выберите у нас запасные части и получите скидку на дальнейший заказ!