O duchovním poznání a cestě bez dogmat a jiných nesmyslů na konci této Epochy

Mikrokosmické komunikační spojení na úrovní Vědomí - 10.díl

15.03.2010 20:50

Luděk Kováč : V této desáté části budeme pokračovat  v popisu možných systémů spojení různých úrovní Vědomí , především si budeme dále  popisovat způsob aktivního energetického posilování jednotlivých složek pomocí živlových znalostí a praktik na příslušné úrovni, abychom byli schopni sami sebe pozvedávat a účinně sebe ovlivňovat.

 

Vnitřní praktiky v Mentálním Světě Mikrokosmu - DT

Tab. 10.1.

V Tabulce 10.1. jsou uvedeny všechny korespondence a vztahy s dalšími rovinami podle uvedených typů objektů, příslušných k DT a odpovídající úrovni Vědomí. Z tabulky a v ní uvedených hodnot lze snadno odvodit typ spojení, zpřítomňování, identifikaci, možnosti ovlivňování a popřípadě možnosti sladění více objektů najednou.

 

Obr.10.1.  [3]  - rozmístění  čaker v DT

 

Tabulka 10.2.

 

Tab.10.3. viz Grafické vyjádření R-T.pdf pro DT

 
            

       

Vnitřní praktiky - základní :

viz Mikrokosmické komunikační spojení na úrovní Vědomí – 8b.díl (doplněk)

 

 

Add. D) Harmonizování- vyrovnávání-doplňování (jeden objekt)…( pomocí živlové energie a fluid, životní síly, energie SPI)

Abychom zcela jasně definovali kde je centrum DT z hlediska energetiky a kvality, je potřeba říci, že hlavní tíže-váha spočívá Solárním Plexu, respektive je vázaná na činnost slinivky břišní (pankreas) a sleziny. V TČM je slinivka břišní a slezina, brána jako jeden dvojitý(párový ) orgán. Tato čakra je známá jako - 3. ČAKRA. Její umístění je zepředu pod hrudní kostí pod hrudním výběžkem na CV-14 (přední aspekt) a na hrudní páteři, na úrovni T12-L1 to je GV-6. (Klíčové body této čakry – CV-17 a TE-4, Daj Maj- zvláštní meridian – klíčový bod tohoto meridianu  je GB-41, Solar plexus - čakra je spojena s meridiány Jater a  břicha).

Indikační problémy Solar plexus - čakry:  zažívání a bederní slabost.

Sdružené emoční a mentální stavy Solar plexus - čakry: deprese hlubší než u Srdeční čakry), úzkost, lítost, panika, klaustrofobie, nechuť ke změnám, nepružné myšlenky a víra.

 

 

Anatomické a esoterní přiblížení DT

Langerhansonovy ostrůvky

Jsou to skupiny buněk rozptýlené ve slinivce břišní. Slinivka břišní obsahuje těchto 0,5mm velkých oválných útvarů 1 až 2 milióny. Langerhansonovy ostrůvky vytvářejí hormony bílkovinné povahy, inzulín a glukagon.                                                                                     

Obr. 10. 2.                                                         Obr. 10. 3. Langerhansonovy ostrůvky

 

Sedm očí

3. oko, je čakra mezi fyzickýma očima. Bylo vždy velmi důležité, protože je to společně s dalšíma očima (4., 5. 6., 7.) naše vnitřní oko. Je to část, která je spojená s naší spiritualitou. Když je tato čakra plně otevřena, je jako křišťálová koule, která nám umožňuje vstoupit do dalších světů a dimenzí. Tato jasnozřivost umožňuje lidem přijímat obrazy ze spirituálního světa a dívat se do budoucnosti sobě i ostatním.

S touto spiritualitou spojuje 3. oko naše 5. oko a další vnitřní zrakové přijímače!!!

Páté oko je také místo, kde se uchovává moudrost, kterou jsme získali v minulých životech po celou dobu. Pokud někomu pošleme světlo z tohoto místa, můžeme vyléčit jeho mysl a fyzické tělo. Archanděl Rafael nám pomáhá otevřít se vnějším a vnitřním vizím. Poté, co prohlédneme všechny iluze, dosáhneme dokonalé spirituální vědění. Šestá čakra, 5. oko, má tmavě modrou, indigovou barvu. Pokud je toto centrum otevřené, jsme jasnozřiví a rozvíjíme své léčitelské schopnosti.

 

Všichni jsme se narodili s darem jasnozřivosti a je jen na nás, jestli tento dar budeme rozvíjet. Informace z třetího oka dostáváme přes intuici. Intuice je funkce čtvrtého oka. To nám posílá zprávy formou obrazů, záblesků vědění, barev nebo vidění aury. Všechny oči ovlivňuje strava, kterou přijímáme. Neprospívá jim, pokud jíme hodně masa, zpracovaného jídla, ovoce a zeleniny, které obsahují vysokou hladinu pesticidů, cukru, a pokud kouříme a pijeme alkohol. Prospívá jim čistá, organická, čerstvá strava, která udržuje naše tělo plné života, a umožňuje očím být optimálně činné, stejně jako relaxační hudba, cvičení, meditace a klid.

 

S vnitřním zrakem (3., 4., 5. 6., 7.) je spojena žláza s vnitřní sekrecí - hypofýza. Řídí všechny žlázy v těle, např. produkci moče a tvorbu mléka v prsu. Je to žláza věčného života. Pokud ji přeprogramujeme, bude produkovat regenerační a omlazovací hormony. Pokud je tato čakra v rovnováze, jsme také v rovnováze. Uzavírá se, pokud jsme ve stresu. Hypotalamus, který je mezi šišinkou a žlázami hypofýzy, řídí hypofýzu. Vesmírný komplex vnitřních očí vysílá světlo mistrovství a ovládnutí.

 

Obr. 10.4.

 

Kromě dvou očí, na které jsme zvyklí, máme ještě pět očí duchovních, které jsou součástí našeho rozšířeného vědomí a které se v průběhu našeho vývoje spontánně otvírají. Třetí oko je umístěno mezi obočím; čtvrté je nad ním, páté je uprostřed čela, šesté pod linií vlasů a sedmé přibližně dva a půl centimetru nad touto linií. Každé oko má svou funkci a všechny jsou nezbytné pro náš vývoj.

 

Kromě zraku mají obě tělesné oči ještě další funkce:

Prvním okem - pravým vidíme především tvary předmětů; toto oko nám umožňuje vidět detaily.

Druhé oko - levé  je sdruženo s naším citovým já a rozeznává spíš barvy a struktury než tvary; umožňuje nám vidět vztahy mezi jednotlivými předměty.

 

Třetí až páté oko:

Třetím okem vnímáme formu a fungování materiálního světa; toto oko upřesňuje všechno, co vidí první oko, a umožňuje nám vidět trojrozměrně. Je-li otevřené, dává nám perpektivu výšky a zmírňuje náš strach z létání.

Čtvrté oko nám umožňuje chápat vztahy a vyvinout si víru v Boha; toto oko upřesňuje všechno, co vidí druhé oko.

Páté oko nám pomáhá chápat univerzální pravdy a ideály; prostřednictvím tohoto oka přijímáme "pojmy" a vidíme minulé životy.

Šesté oko je orgánem vnitřního zraku, který nám umožňuje chápat podstatu a smysl našeho života.

Sedmé oko nám pomáhá chápat totalitu a smysl vesmíru; tímto okem přijímáme Božské porozumění a vidíme zářivé světlo a anděly.

 

Jen málo lidí má všech sedm očí vyvinutých; dokonce ani dvě první oči nejsou u mnoha lidí úplně vyvinuté. Důvodem je naše neznalost možností různých forem zraku, naše pohodlnost chápat nebo "vidět" to, co naše oči ve skutečnosti vidí, a nedostatečný zájem o naši duchovní tradici rozšířeného vědomí. Všechny tyto závoje nám zakrývají oči, ale když je odstraníme, otevřou se před námi nové světy. [ 3 ]

 

V DT jsou zastoupeny hned tři oční čakry:

DT-33 (3.oko =  EX – JINTANG) 

DT-35 (5. oko = GV-23) toto je skutečné místo 6. čakry

DT-37 (7. oko =  GV-24)

 Obr. 10.5

 

Dále je potřebné uvést na pravou míru problém, který přísluší k tématu v 11. Dílu seriálu, kde budeme řešit VDT-Volně Duchovní Tělo, což je LD (Lidský Duch)

Tak zvaná Krční čakra-VELKÁ 5. ČAKRA-VIŠUDDHA má tři laloky od hrudního žlábku nahoru:

1.     Je zároveň 1. Čakrou v DR/DT a je totožná s bodem CV-22

2.     Je Velkou krční 5. čakrou a je totožná s bodem CV23 (přímo na štítné žláze)

3.     Je ve spojení s IST skrze jazyk (kořen jazyku) se Srdcem a  ovlivňuje Thymus a je totožná s body CV-23-3.

 

Považuji za nutné toto předeslat, aby bylo, jasné jak jsou navzájem propojené energeticky jednotlivé úrovně a těla.

Obr. 10.6

 

Pokud tedy budeme chtít ovlivnit vyzařování jednotlivých laloků, stačí to udělat postupně přes DR, VDT  a ISR Štítné žlázy.

Je možné to udělat najednou a to přes Mentální rovinu Štítné žlázy (všechny tři laloky vyzařují a přijímají z MS (Mentální Sféry)

 

„Mé NV/AV spoj mne a zpřítomni mi Vědomí MS Mé štítné žlázy!“

„Vědomí MS štítné žlázy zaktivuj, vyrovnej , vyčisti, zharmonizuj a udržuj všechny ZsaV  krčních čaker!“

 

Když se podíváte co vše štítná žláza ovlivňuje v těle a řídí, pochopíme, jak je důležité mít tyto čakry plně funkční, odráží skutečný stav této žlázy. Podrobněji si povíme o štítné žláze v dalším, tedy 11. dílu tohoto seriálu.

 

Tab. 10.4

 

 

zdroj : Luděk Kováč, www.rahunta.cz

 

 

Seznam doprovodných studijních materiálů :

[ 3 ] : KUNDALINY A ČAKRY - Praktická kniha / G.L.Paulson

Vnitřní struktura-DT.pdf